nova beseda iz Slovenije
brusnično, jabolčno, muslinsko-smetanovo, majonezno, | bešamelno | in drugimi).Meso lahko pripravimo tudi v marinadi | P |
olivnega olja za praženje + sol + mleti poper Za | bešamelno | omako: 1,2 litra mleka + 60 g bele moke + 60 | P |
položimo tri plošče testa za lazanjo in prelijemo z | bešamelno | omako.To potresemo s polovično količino prepraženih | P |
s tankimi rezinami paradižnika, pokapljamo z | bešamelno | omako in na to položimo tri plošče testa za | P |
testa za lazanjo ter jih ponovno zalijemo z | bešamelno | omako.Po vsej površini nato naložimo na rezine | P |
jajčevce, plast prepražene paprike, to pokapljamo z | bešamelno | omako, nato potresemo z naribanim sirom parmezanom | P |
ploščami testa za lazanjo. Te spet prelijemo z | bešamelno | omako, naložimo plast preostalih prepraženih | P |
teh tanke rezine paradižnika, jih pokapljamo z | bešamelno | omako, potresemo s parmezanom in spet prekrijemo | P |
prekrijemo s tremi ploščami testa. Zalijemo jih z | bešamelno | omako in na vrhu potresemo s parmezanom.Lazanjo | P |
pehtrana (ali drobnjaka) sesekljamo in zamešamo v | bešamelno | omako.Na krožnike naložimo krompir, prelijemo | P |
Na krožnike naložimo krompir, prelijemo z | bešamelno | omako in okrasimo z vršički pehtrana (ali potresemo | P |
mleko, juho in smetano. Na šibkem ognju kuhamo | bešamelno | omako 5 minut, vmes jo večkrat premešamo.Solimo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |