nova beseda iz Slovenije

bešamelno (12)


brusnično, jabolčno, muslinsko-smetanovo, majonezno,      bešamelno      in drugimi).Meso lahko pripravimo tudi v marinadi  P
olivnega olja za praženje + sol + mleti poper Za      bešamelno      omako: 1,2 litra mleka + 60 g bele moke + 60  P
položimo tri plošče testa za lazanjo in prelijemo z      bešamelno      omako.To potresemo s polovično količino prepraženih  P
s tankimi rezinami paradižnika, pokapljamo z      bešamelno      omako in na to položimo tri plošče testa za  P
testa za lazanjo ter jih ponovno zalijemo z      bešamelno      omako.Po vsej površini nato naložimo na rezine  P
jajčevce, plast prepražene paprike, to pokapljamo z      bešamelno      omako, nato potresemo z naribanim sirom parmezanom  P
ploščami testa za lazanjo. Te spet prelijemo z      bešamelno      omako, naložimo plast preostalih prepraženih  P
teh tanke rezine paradižnika, jih pokapljamo z      bešamelno      omako, potresemo s parmezanom in spet prekrijemo  P
prekrijemo s tremi ploščami testa. Zalijemo jih z      bešamelno      omako in na vrhu potresemo s parmezanom.Lazanjo  P
pehtrana (ali drobnjaka) sesekljamo in zamešamo v      bešamelno      omako.Na krožnike naložimo krompir, prelijemo  P
Na krožnike naložimo krompir, prelijemo z      bešamelno      omako in okrasimo z vršički pehtrana (ali potresemo  P
mleko, juho in smetano. Na šibkem ognju kuhamo      bešamelno      omako 5 minut, vmes jo večkrat premešamo.Solimo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA