nova beseda iz Slovenije
In od nekod pridišijo pozne jagode, to je | aroma | prve mladosti, ko je vsa nepozabna slast v doživetju | A |
jo v obilni meri odlikujeta poln okus in fin | aroma | in ki sodi brez ugovora na vsako odličnejšo | A |
precej plehke tekočine, imenovane vino. Zlasti | aroma | je tak, kakršnega ima npr. samohvala. Komisar | A |
. / stran 189 . / Torej; okus infernalen, | aroma | penetrantna, in kar se tiče pristnosti, je vino | A |
Pijem kavo. So jutra, ko me njena | aroma | na jeziku preseneti, ker me od daleč spominja | A |
jih pa dolgo pacale, presnete kuharice! Ampak | aroma | je ta prava!Zlata vredna! | A |
spokojnem ozračju rane ure. Hiše ovija posebna | aroma, | toplota iz hlevov, ječmenova kava iz kuhinj | A |
opojno pomirljiv. Bilo je znamenje, navadna | aroma. | Nato se je razraslo v drevo, ki je stegovalo | A |
vendarle šteti, saj naj bi ga izkoreninila močna | aroma, | ki so jo pridobili iz krompirjevih listov.Sintetični | D |
oljčnem olju s svežim žajbljem. Fantastična | aroma! | Kot priloga, špinača na način romanesca z veliko | D |
Slovenj Gradec - Med delom v prodajalni | Aroma | na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu se je v ponedeljek | D |
mleka, predvsem se izgubi njegova prefinjena | aroma. | »Zdi se, da je nova metoda hladne sterilizacije | D |
in osebja v prodajalni s sadjem in zelenjavo | Aroma | na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu.Med kupci v | D |
po močni uporabi barikov. To mi ni všeč, saj | aroma | nageljnovih žbic, vanilja in sladkost prevladujejo | D |
Tega ji dajo začimbe, piščančja juha in vinska | aroma. | Milan Ilić | D |
Vodoravno: 1. pretkanka, 9. traktor, 10. Ank, 12. | aroma, | 13. Ra, 14. Maas, 16. kina, 17. piščalka, 19 | D |
»za domov«, imajo največ dobička. V kavarni | Aroma | na ulici Emek Refaim, kjer so policisti pred | D |
različnih položajih V plinskih razpršilcih | aroma | paprike namesto solzivca Knjigo je mogoče | D |
kjer so ga uporabili, zadnje čase pa je v njih | aroma | pekoče rdeče paprike, curek plina je ozek in | D |
klasične ročne masaže do refleksne masaže stopal, | aroma | in podvodne masaže, tui-na masaž in hidro jet | D |
kitajskih tuina masaž, vse bolj priljubljenih | aroma | masaž, do klasičnih ročnih masaž, kozmetična | D |
okusa za tešenje žeje. A bolj ko je postajala | aroma | umetno standardizirana, bolj so ga opuščali | D |
izvajajo najnovejše postopke (proticelulitne, | aroma, | refleksne, šiacu, adžurvedske masaže, masaže | D |
Svetujem, da čisto malo sladkate, saj tako njena | aroma | postane še bolj izrazita.Imamo pa še ...« | D |
boj se obeta tudi za predelovalca zelenjave | Aroma, | kjer se za večinski delež borijo trije vlagatelji | D |
blagi pijači še bolj previdni, ker se neprijetna | aroma | okrepi, če je pripravljena iz slabe kave.V kremi | D |
Vodoravno: 1. štibelc, 8. stran, 13. vrnitev, 14. | aroma, | 15. Ritt, 16. mehkužec, 18. ksi, 19. Petr, 20 | D |
Naložbene možnosti | Aroma | kondoma iz Etola Gre za podjetje iz Škofje | D |
25. Duke, 27. Rihar, 29. Eva, 30. kri, 31. | Aroma, | 33. čakalka, 35. Maor, 36. Wise, 38. oves, 39 | D |
Severni Ameriki pridelujejo žganje, katerega | aroma | menda še najbolj spominja na vonj vzhajanega | D |
črkah na pročelju umazane zgradbe - Hotel | Aroma. | Ulični prodajalci ponaredkov so pač tipični | D |
kakovosti podobna kot letina refoška. Malce upada | aroma, | ki ni tako intenzivna, tako sadna, kot smo pričakovali | D |
vzdrževanje, če hočemo, da se ohranita njihovi | aroma | in kakovost.»Za cigare je najpomembnejša ustrezna | D |
barva prijetnega vznemirjenja - oranžna intimna | aroma | kopel 40-50 C, 100-odstotna vlaga. Laconium | D |
zahodnem Pacifiku, 9. pamet, 10. pečat, 11. | aroma, | 12. končni del črevesa, 16. iz več narečij nastali | D |
zahodnem Pacifiku, 9. pamet, 10. pečat, 11. | aroma, | 12.končni del črevesa, 16. iz več narečij nastali | D |
lakrice, moka guar, rožičeva moka in/ali ekstrakt, | aroma | West: 1,2-propilenglikol, invertni sladkor | D |
kakav in kakavovi proizvodi, celulozna vlakna, | aroma, | ekstrakt lakrice, dušik, voda (West Silver, | D |
sveži, posušeni, ekstrakti), ekstrakt lakrice, | aroma | Lucky Strike: voda, invertni sladkor, 1,2 | D |
kakav in kakavovi izdelki, ekstrakt lakrice, | aroma | (Lucky Strike Silver je poleg tega dodan še | D |
kakav in kakavovi proizvodi, ekstrakt lakrice, | aroma | (Pall Mall Smooth Taste je dodan še etanol; | D |
ali ekstrakt, češpljev ekstrakt in/ali sok, | aroma | Kako učinkujejo dodatki | D |
razumeti srednji vek, je porast zanimanja za | aroma | terapijo.Mnogi so prepričani, da imajo aromatični | D |
trgatev. Prav tu začneta nastajati okus in | aroma | zrelega vina. Direktor Kleti Andrej Sajko | D |
3-, 5- in 7-dnevni programi že vključujejo | aroma | masažo, silvestrovanje in novoletni ples.Gostje | D |
iztrebkov, ki prevladuje v četrti, prebije omamna | aroma. | Nekaj možakarjev se postavi pred pločevinasta | D |
arome in okusa. In to sta najbolj kompleksna | aroma | in okus, ki si ga lahko zamislite.« Tudi zato | D |
ni pravilno pripravljen. Potem sta tu seveda | aroma | in vonj.Če zavonjaš kavo takole (nos približa | D |
otok zavonjajo prvič. Hvar je otok z močnim | aroma | marketingom.Zgodovinsko je v modi vonj po sivki | D |
živila ter pravilnik o aromah. Če sta aditiv in | aroma | samo sestavina živila in ne samostojen izdelek | D |
označevanju predpakirnih živil in po njem se | aroma | na seznamu označuje bodisi z besedo aroma bodisi | D |
se aroma na seznamu označuje bodisi z besedo | aroma | bodisi z njenim bolj specifičnim imenom ali | D |
pridelave olja, za katerega sta značilna sadežna | aroma | in grenak in pikanten okus, mora ustrezati merilom | D |
tla, 29. Izidor, 31. odzvok, 33. taksa, 34. | aroma. | Navpično: 6. K(enan) E(vren), 30. D(anica) S | D |
dobra vina, ker je bilo grozdje ob trgatvi lepo, | aroma | je izrazita, kisline nizke.Zdaj je tudi še čas | D |
16. nandu, 17. Art, 18. koža, 19. Pta, 22. | aroma, | 24. tirs, 25. detomor, 27. očak, 28. otočan | D |
finsko, zeleno parno savno, oranžno intimno | aroma | kopel in laconium.Poiščite razkošje miru in | D |
Cimet Bogata, topla in sladka | aroma | cimeta je tako rekoč od nekdaj znala očarati | D |
jarbol, 13. Boyd, 14. Šulinci, 15. Rita, 16. | aroma, | 17. aki, 18. krča, 19. šop, 22. Leoni, 24. kare | D |
da vanilija pravzaprav ni začimba, ker njena | aroma | ne izhaja iz eteričnega olja, a uporabljamo | D |
povečani Savna vasi vas boža toplota, omamlja | aroma | in poživijo barve. Dobrodelne masaže in raznovrst | D |
Delčke presejejo skozi sito. | Aroma | snovi v zmletem PET se še vedno ohrani, odstranijo | D |
ozemlje, se v majhnih količinah uporablja tudi kot | aroma | v tobačni industriji. Raziskave o možganih | D |
Savna vasi vas bo božala toplota, omamljala | aroma | in poživljale barve. Sawaddee, center tradicional | D |
finsko savno, zeleno parno savno, oranžno intimno | aroma | kopel in laconium.Poiščete si lahko razkošje | D |
preživljam čas in se zastrupljam z nostalgijo. To je | Aroma | Cafe. Plošča Imam pjesmu za tebe je nastala | D |
Loos, 22. Na, 24. hlišč, 25. KR, 27. štrk, 29. | aroma, | 31. Ag, 33. Čedad, 35. ikrnica, 37. Ileana, | D |
Rim, 15. srebrnik, 17. Beba, 19. atlet, 20. | aroma, | 22. Amina, 25. Epsom, 28. agar, 29. reduktor | D |
dracena, 15. pilar, 16. I(vano) E(dalini), 17. | aroma, | 19. sova, 20. Abo, 22. tvist, 24. pod, 25. mrva | D |
Vodoravno: 1. škorci, 7. Ahčin, 12. Urbain, 13. | aroma, | 14. narok, 15. grelec, 16. kvas, 17. Ilona, | D |
sklop, 6. trama, 11. strast, 12. retor, 13. | aroma, | 14. lepota, 15. lesa, 16. risalo, 17. oš, 18 | D |
s katerim pijača hitreje dozori. Dragocena | aroma, | bistvena značilnost viskija iz škotskega višavja | D |
treba najti moto kompozicije. Moto je okus, | aroma, | « je Zelinka zapisal v spremnem besedilu prve | D |
bolj orientalni, toliko bolj smrdljivi. Tam je | aroma | Vzhoda« (str. 255).Aroma po umikajočem se turškem | D |
Tam je aroma Vzhoda« (str. 255). | Aroma | po umikajočem se turškem imperiju, antipodu | D |
LM, 24. Atrej, 25. kreč, -i, 26. Elmer, 27. | aroma, | 28. kompas, 30. hlapon, 31. Arsene, 32. Japigi | D |
vsebujejo še malo več: to ni samo vanilijeva | aroma | in to ni karamelni ali mandljev sirup.To ni | D |
popolnoma ločenem. »Ocenjuje se videz, okus in | aroma | pijače.V prvem krogu smo morali pripraviti po | D |
veselicah in v kino dvoranah ne sodijo ravno v | aroma | terapijo.To je ravno tako nasilje. | G |
tudi z gastronomskega vidika dobro, ker ostane | aroma. | Čim bolj je treba poskusiti oljčno olje dodajati | G |
citroen alfa, november, november, sprejem. Tukaj | aroma | ena, sprejem.Toyota tukaj, citroen, alfa romeo | G |
sojina moka, lešniki, emulgator (sojin lecitin), | aroma: | vanilin Mlečna čokoladna masa vsebuje min. | P |
savno, ki blagodejno vpliva na nekatere bolezni, | aroma | savno ter turško ali parno savno, pri kateri | P |
pare, triurni program, ki ga sestavljajo parna | aroma | savna, dvourna tajska masaža in sprostitev v | P |
dodamo zadnji trenutek, saj med kuhanjem njegova | aroma | izpuhti.Najpreprosteje je, če stebla narežemo | P |
uporabimo kar cela zrna, ampak v tem primeru | aroma | koromača ne bo tako izrazita. Ingver skupaj | P |
Takšno mleko je v celoti brez laktoze, okus in | aroma | pa ostaneta nespremenjena.Za zdaj bodo takšno | P |
Odlikujeta ga kislo-sladek okus in zelo prijetna | aroma. | Celo ko je na vrhuncu primernosti za uživanje | P |
ker se v tem času že razvije nekoliko zrelejša | aroma. | Tako pravi teorija, v praksi pa je to težje izvedljiv | P |
predstavljamo vlažilno emulzijo proti gubam | Aroma | - Vaillance|, ki vam bo pomagala zgladiti gubice | P |
VPRAŠANJE: Za kakšno kožo je primerna emulzija | Aroma | - Vaillance|? Nagrajenci nagradne igre iz februarsk | P |
preden se ta ohladi, se po prostoru razširi | aroma | po sveži pečeni pokovki, kar je pogosto počel | P |
- turška parna kopel, - | aroma | savna (zeliščno kopel), - japonska potilna | P |
morske alge Lithothamnium calcareum), naravna | aroma | in jedilna morska sol. Maloprodajna cena izdelka | P |
dne, s čimer so pospešili fermentacijo. Okus, | aroma | in sestava izdelka so se spreminjali, saj so | P |
njihovim svojcem in medicinskemu osebju. | Aroma | v pokovki povzroča pljučno bolezen Laboratorijsk | P |
pogled je lepši in izrazitejše barve. Močnejša | aroma | in odpornost na mraz, značilni za slovenski | P |
prho, da si lahko v kadi ali prhi privoščimo | aroma- | in barvno terapijo, nastavke za savnanje v kabini | P |
deževno prho, v kadi ali pod prho si privoščimo | aroma- | in barvno terapijo, tudi nastavke za savnanje | P |
na primer z različnimi nastavki za masažo, | aroma- | in kromoterapijo in še kaj. Kad | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |