nova beseda iz Slovenije
Ustavite, ustavite! Drugače se | zvrnemo | vsi skupaj v vodó ...Za Boga, tudi voznik je pijan | A |
starino. Vino je bilo močno in prijetno, zato | zvrnemo | hitro več poličev, v tovarišiji se zbudi dobra | A |
Na koncu dodamo še malo pivo. Potem na dušek | zvrnemo | pelinkovec.Poplaknemo s špricerjem v dveh požirkih | D |
dodamo sneg trdo stepenih beljakov. Rumeno maso | zvrnemo | na pečeno ploščo, nanjo visoko naložimo smetano | D |
da smo Slovenci pač vesel narod in ga radi | zvrnemo | kak kozarček.Tisti, ki so veseli, namreč alkohola | D |
poslanke - Slovenci smo vesel narod in radi | zvrnemo | kak ekstazi! Najlepše v pubih je to, da te | D |
roke in nanjo potresemo sol, poližemo del soli, | zvrnemo | tekilo v enem požirku, izsesamo sok iz krhlja | D |
moralne in estetske: »Radi ob kozarčku posedimo, | zvrnemo | tudi ga do dna.Dobre volje se vsi veselimo, | D |
moralne in estetske: »Radi ob kozarčku posedimo, | zvrnemo | tudi ga do dna.Dobre volje se vsi veselimo, | D |
cinizma! - lepih starih časov? Naj krivdo spet | zvrnemo | na tradicijo, ki je na Kočevskem v rednem deficitu | D |
geodeta, da vkoplje mejnik, potem pa vsi trije | zvrnemo | pivo).Za eno vnaprej pričakovano črto pa res | D |
ustanovili. Dokler ga ne, lahko še kakšnega | zvrnemo, | menijo, in takoj ga. ‒ Na policijsko postajo | D |
Ko je palačinka po eni strani zapečena, jo | zvrnemo | na pripravljen krožnik z nepečeno stranjo navzdol | D |
rezultat. Če je negativen, ga lahko olajšano | zvrnemo | še en glaž.Ker pa je ta pot vendarle nekoliko | D |
Da smo Slovenci vesel narod in da ga radi | zvrnemo | kak kozarček, je znano.Vendar prekomerno pitje | G |
In pri tem paziti, da celotne konstrukcije ne | zvrnemo. | Tudi pisalo smo iskali kar nekaj časa - tanko | P |
oblikuje zadnjico in stabilizira trup, da se ne | zvrnemo | naprej.Lieberman zdaj raziskuje, kakšno vlogo | P |
zagotovo boljša rešitev, kot da na sredo trate | zvrnemo | samokolnico kamenja ‐ temu se poskušajmo izogibati | P |
"pooljane" modele, ohladimo. Ohlajeno kremo | zvrnemo | in postrežemo z malinami in čokoladnimi ostružki | P |
vrenju pokrito kuhamo 40 minut. Kuhan kipnik | zvrnemo | iz modela, zraven lahko ponudimo poljubno omako | P |
postavimo v hladilnik. Za serviranje kipnik | zvrnemo | na okrogel pladenj.Smetano nadevamo v brizgalno | P |
brez bele kožice zrežemo na rezine. Zmrzlino | zvrnemo | na pladenj, snamemo folijo in z vročim nožem | P |
potica pečena, malo počakamo in jo šele nato | zvrnemo | na desko in pokrijemo s prtičem.Po želji potresemo | P |
prsta druge roke pa pod trdi del brade. Glavo | zvrnemo | nazaj in brado dvignemo.Preverimo še, ali je | P |
temperaturi na 200 stopinjah Celzija. Pečeno | zvrnemo | na tortni krožnik in pustimo, da se ohladi. | P |
in vodoravno narežemo na tanke krogce. Žele | zvrnemo | na desko in ga grobo nasekljamo na koščke.Piškote | P |
ga pustimo še nekaj časa v modelu. Nato ga | zvrnemo | na desko in počakamo, da se ohladi.Po želji | P |
v mešalniku in na koncu dodamo jajce. Maso | zvrnemo | v pekač in na 175 stopinjah Celzija pečemo 60 | P |
pustimo, da se torta hladi čez noč. Dobro ohlajeno | zvrnemo | na krožnik in okrasimo s koščki čokolade. Jabolč | P |
previdno odluščimo rob. Še toplo z jabolki navzgor | zvrnemo | na tortni krožnik in okrasimo s stepeno sladko | P |
še bolje čez noč, da se dobro strdi. Biskvit | zvrnemo | iz modla in ga pustimo na rešetki, da se počasi | P |
posode, v kateri se je pekel, ali pa ga previdno | zvrnemo | na krožnik.Res previdno, saj je rahel in občutljiv | P |
pečen, ga pustimo v modlu še 10 minut. Nato ga | zvrnemo | na mrežo in počakamo, da se popolnoma ohladi | P |
da se 10 minut ohlaja v modelu, nato kolač | zvrnemo | in pustimo, da se popolnoma shladi.Preden postrežemo | P |
koščke 8 jagod. Na ohlajene globoke krožnike | zvrnemo | ohlajen flameri, okrog potresemo jagodne koščke | P |
vodo. Čez dobre pol ure mlečni riž že lahko | zvrnemo | na krožnik in še mlačnega prelijemo z malinovcem | P |
Kuhinjsko krpo potresemo s sladkorjem. Na krpo | zvrnemo | pečeni biskvit.Papir za peko prekrijemo z vlažno | P |
ukuhamo do primerne gostote. Ohlajeno strjenk0 | zvrnemo | na ohlajene krožnike in oblijemo z omako. Garniramo | P |
Preostalo sladko smetano stepemo. Kuhane pudinge | zvrnemo | na krožnike, okrasimo jih s čokoladnim prelivom | P |
do mehkega. Serviranje: polento iz modelčka | zvrnemo | na sredino krožnika, jo obdamo z kunčjim ragujem | P |
dobro premešamo, da se sprime v kepo. Obrnjenik | zvrnemo | v skledo in oblikujemo lepo kepo ali kroglice | P |
previdno odluščimo testo od roba modela. Torto | zvrnemo | na krožnik in odstranimo papir.Sladico posujemo | P |
do štiri ure, da se strdi. Takrat strjenko | zvrnemo | na krožnik, narežemo na manjše kose in te prelijemo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |