nova beseda iz Slovenije

zdušimo (22)


Odojkove zarebrnice s kavo Najprej na maslu      zdušimo      četrt kilograma olupljenega kostanja in polovico  P
v kozico, zalijemo z malo vode, pokrijemo in      zdušimo      v 10 minutah.Nato bučo gladko razmešamo s paličnim  P
z oljem. Če želimo bogatejšo omako, posebej      zdušimo      pol kilograma ostrganega in na koščke narezanega  P
ob obod. Dodamo preostalo olje ter na hitro      zdušimo      česen, ingver in čebulo.Ribo in koriander dve  P
torej skoraj do konca poletja. Če pa rogovilček      zdušimo      v malce vode ter ga začinimo s čemažem ali česnom  P
pokapamo z oljem, solimo in popramo, nato pa      zdušimo      v petih do desetih minutah.Medtem operemo rogovilček  P
posodo odstavimo. V drugi kozici v 2 dcl vode      zdušimo      grah ter ostrgan in na kolobarčke narezan korenček  P
presne solate kot tople priloge, za katere ga      zdušimo      v malo vode.Uporabljamo pa ga lahko tudi za  P
odrežemo peščišča. V malo vode jih v pokriti kozici      zdušimo      v največ petih minutah.Ko se nekoliko ohladijo  P
prepražimo čebulo, dodamo narezane buče in jih      zdušimo      do mehkega.Dodamo sladko smetano in zelenjavno  P
majaronom. Meso damo nazaj v omako in ga še malo      zdušimo.     V skodelici razmešamo jedilni škrob z malo hladne  P
očistimo, nalistamo in na hitro prepražimo oziroma      zdušimo      na maslu.Ko so že na krožniku, jih solimo in  P
poberemo iz olja. V maščobi od slanine steklasto      zdušimo      čebulo in stisnemo česen.Dodamo paradižnik,  P
Priprava: Jurčke očistimo in dobro operemo.      Zdušimo      jih v malce vode, da ostanejo še čvrsti, nato  P
temperaturo plošče in ga počasi brez mešanja      zdušimo      do mehkega v približno 30 minutah.Kuhan in ohlajen  P
dokler ne postanejo zlato rjavi. Za prilogo      zdušimo      fino narezan ohrovt na belem vinu.Pozimi, ko  P
razpolovimo. Oljčno olje in maslo segrejemo ter      zdušimo      gobe, zelišča in začimbe.Dušimo med nenehnim  P
mesa, olje in začimbe. Čebulo sesekljamo in jo      zdušimo      na dveh žlicah olja.Dodamo kislo zelje (če je  P
telečje zarebrnice, olje in začimbe. Ohrovt      zdušimo      na olju, z malo soli in česna, zarebrnice popečemo  P
primešamo sezamu in solimo. Polovico paprike      zdušimo      in napolnimo z nasekljano zelenjavo.Ponudimo  P
limonino lupinico. Folijo trdno zapremo in ribo      zdušimo      v vodi.Paradižnik in beli del pora narežemo  P
poprom, zalijemo z malo zelenjavne osnove in      zdušimo      do mehkega. Nazadnje jim dodamo smetano in na  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA