nova beseda iz Slovenije
Odojkove zarebrnice s kavo Najprej na maslu | zdušimo | četrt kilograma olupljenega kostanja in polovico | P |
v kozico, zalijemo z malo vode, pokrijemo in | zdušimo | v 10 minutah.Nato bučo gladko razmešamo s paličnim | P |
z oljem. Če želimo bogatejšo omako, posebej | zdušimo | pol kilograma ostrganega in na koščke narezanega | P |
ob obod. Dodamo preostalo olje ter na hitro | zdušimo | česen, ingver in čebulo.Ribo in koriander dve | P |
torej skoraj do konca poletja. Če pa rogovilček | zdušimo | v malce vode ter ga začinimo s čemažem ali česnom | P |
pokapamo z oljem, solimo in popramo, nato pa | zdušimo | v petih do desetih minutah.Medtem operemo rogovilček | P |
posodo odstavimo. V drugi kozici v 2 dcl vode | zdušimo | grah ter ostrgan in na kolobarčke narezan korenček | P |
presne solate kot tople priloge, za katere ga | zdušimo | v malo vode.Uporabljamo pa ga lahko tudi za | P |
odrežemo peščišča. V malo vode jih v pokriti kozici | zdušimo | v največ petih minutah.Ko se nekoliko ohladijo | P |
prepražimo čebulo, dodamo narezane buče in jih | zdušimo | do mehkega.Dodamo sladko smetano in zelenjavno | P |
majaronom. Meso damo nazaj v omako in ga še malo | zdušimo. | V skodelici razmešamo jedilni škrob z malo hladne | P |
očistimo, nalistamo in na hitro prepražimo oziroma | zdušimo | na maslu.Ko so že na krožniku, jih solimo in | P |
poberemo iz olja. V maščobi od slanine steklasto | zdušimo | čebulo in stisnemo česen.Dodamo paradižnik, | P |
Priprava: Jurčke očistimo in dobro operemo. | Zdušimo | jih v malce vode, da ostanejo še čvrsti, nato | P |
temperaturo plošče in ga počasi brez mešanja | zdušimo | do mehkega v približno 30 minutah.Kuhan in ohlajen | P |
dokler ne postanejo zlato rjavi. Za prilogo | zdušimo | fino narezan ohrovt na belem vinu.Pozimi, ko | P |
razpolovimo. Oljčno olje in maslo segrejemo ter | zdušimo | gobe, zelišča in začimbe.Dušimo med nenehnim | P |
mesa, olje in začimbe. Čebulo sesekljamo in jo | zdušimo | na dveh žlicah olja.Dodamo kislo zelje (če je | P |
telečje zarebrnice, olje in začimbe. Ohrovt | zdušimo | na olju, z malo soli in česna, zarebrnice popečemo | P |
primešamo sezamu in solimo. Polovico paprike | zdušimo | in napolnimo z nasekljano zelenjavo.Ponudimo | P |
limonino lupinico. Folijo trdno zapremo in ribo | zdušimo | v vodi.Paradižnik in beli del pora narežemo | P |
poprom, zalijemo z malo zelenjavne osnove in | zdušimo | do mehkega. Nazadnje jim dodamo smetano in na | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |