nova beseda iz Slovenije

zavrite (20)


ne poči, glava! mi nikar, Možgani vroči! ne      zavrite      mi, Takó le dolgo, da si preslepim Z zvijačami  A
krvavega mlečnika dajte v liter hladne vode,      zavrite      in pustite stati tri minute.S polovico izvlečka  P
pustite stati čez dan, zvečer tekočino na kratko      zavrite      in spet ohladite.Pripravek vlijete v toplo kopel  P
Temeljito stepite jajca in kislo smetano.      Zavrite      nekaj vode za vodno kopel (bain-marie).V posodi  P
ki naj ne bodo ne predebele in ne pretenke.      Zavrite      vodo, dodajte ji nekaj soli in vanjo vrzite  P
Uporabite jedilno žlico suhih kamilic in jih      zavrite.      Tekočina naj stoji pol ure, nato ji dodajte  P
2.      Zavrite      slano vodo in v kropu na hitro pokuhajte brokoli  P
ji dodajte sol, da je slana kot morje. Vodo      zavrite,      nato si ovijte obraz z brisačo.Po desetih minutah  P
V pol litra rdečega vina in četrt litra vode      zavrite      zelenjavo, vendar samo s čebulo, narezano na  P
zmešajte hladne. Potem med nenehnim mešanjem      zavrite      (pozor, rado se prižge), vlijte gosto maso na  P
kocke in jo dajte na stran. V posodi za omake      zavrite      vodo s soljo.Ko voda močno vre, ji dodajte peresnike  P
sokom, jušno osnovo, timijan, sol in poper.      Zavrite      in na manjšem ognju pustite, da vre 30 minut  P
Postavite na stran. Preostalo mleko      zavrite.     Odstavite z ognja in dodajte prašek za instant  P
mleko z ekološke kmetije. Nalijte ga v posodo,      zavrite      in dodajte limonov sok.Na zmernem ognju ga počasi  P
Pikantni kakav osrečuje      Zavrite      250 ml mleka, ki ste ga oplemenitili z narezanim  P
Ingverjeva voda      Zavrite      pol litra vode (ko zavre, jo pustite vreti še  P
limonino lupino. Zalijte s 125 ml vode in mešanico      zavrite.     Odstavite in pokrijte ter počakajte pol ure.  P
in ne pozabite, da »žokanje« ni dovoljeno.      Zavrite      veliiiko več vode, kot imate riža (en deciliter  P
šestih žlicah vode, dodajte jušno osnovo in      zavrite.      Meso začinite.  P
s kisom in 3 žlicami vode. Dodajte timijan,      zavrite      in prelijte po rdečem zelju. Dobro premešajte  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA