nova beseda iz Slovenije
kadilu in potnih telesih na božično noč. Tak | sladkast | vonj gre od njega, da sčasoma objame ves prostor | A |
neznana moč, ki preveva vse, kar obstaja; ◆ | sladkast | izcedek nekaterih rastlin in žuželk; ◆ na Gorenjskem | A |
sladkosnedni, ga ni treba sladkati, kajti kopriva ima | sladkast | okus. Njena korenina po najnovejših dognanjih | D |
Nekaj dni zatem, ko je bil vonj po mrhovini že | sladkast, | sem ga zjutraj našla pod deblom, ki mu je padlo | D |
vanilija, a niso nujno nenevarne. Dimu dajejo | sladkast | okus in zapeljujejo h kajenju ravno mlade ljudi | D |
dišalo po pečenki, v izbo je pritiskal vlažen | sladkast | vonj po živini.Idila je na Zaplani večja tudi | D |
Na drugih delih otoka sta se v zraku mešala | sladkast | vonj po sladkornem trsu in vonj tobačnih listov | D |
ogenj, prav kmalu izgine, nadomesti pa ga rahlo | sladkast | pookus.Naribani sveži vasabi ali pa vasabi v | D |
izbrala moj sir, saj ima želene luknje, nekoliko | sladkast | okus in pa okus po orehih." " V zadnjih letih | G |
aceto balsamico, ima značilen blag, kiselkasto | sladkast | okus.Balzamičnega kisa ne pridobivajo z vrenjem | P |
in mu navadno ne dodajajo sladkorja, saj mu | sladkast | okus podeli naravni encimski proces, med katerim | P |
dobra in okusna ideja ‐ je osvežilen, rahlo | sladkast | in zmerno začinjen.Da smo res v Prlekiji, so | P |
celo njen nadomestek so iz mokovčeve moke pekli | sladkast | kruh.Zato je mokovec mokovec. | P |
primeru), so najboljši surovi. Res, omamno poln, | sladkast | in mehak okus se je razlezel po jeziku, za nežno | P |
krhljem zrele melone (90 kun). Okus je bil nežen, | sladkast, | pa vseeno zaradi pikantnosti olja dolg in se | P |
file jelena je bil spodoben, sočen in rahlo | sladkast, | vendar tudi tu regrat ni pripomogel k boljši | P |
težko opišem, kakšen okus ima banana. Recimo | sladkast, | meden. Da, ampak takšni sta tudi lubenica in | P |
teče, so v njej uravnoteženi minerali, dajo ji | sladkast | okus.Obstaja tudi mehurčkasta različica, ki | P |
in so z njo zgoščevali juhe. Užiten je tudi | sladkast | sok, ki ga dobimo, če spomladi zasekamo pod | P |
čvrstim potegom, vonj v bližini peclja je prijetno | sladkast. | Če diši na kiselkasto, plesnivo ali fermentirano | P |
sokov, saj je tudi najokusnejši in prijetno | sladkast. | Kombiniramo ga lahko s sokom rdeče pese, ki izboljšuj | P |
sokov, saj je tudi najokusnejši in prijetno | sladkast. | 5 paradižnik (Foto: NEVENKA BREZNIK) | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |