nova beseda iz Slovenije

segrejte (57)


še enkrat pustite nekaj časa stati. Medtem      segrejte      pečico na 180 stopinj.Pekač namastite in ga  D
Preden olje nanesete na kožo, ga nekoliko      segrejte      v vodni kopeli; tako ga boste lažje vtrli v  P
središče in segrevajte to pomembno območje.      Segrejte      svojo peč, da vam bo toplo in da boste v sebi  P
naravnim voskom, ki ima podoben učinek: vosek      segrejte,      počakajte, da se nekoliko ohladi, in vanj potopite  P
pomagajo tudi občasne maske s toplim oljem.      Segrejte      malce olivnega olja in z njim namočite samo  P
2. V voku ali kaki drugi ponvi      segrejte      olje do visoke temperature. Dodajte brokoli  P
4. V veliki ponvi na močnem ognju      segrejte      maslo.Dodajte sarme in jih z vseh strani popecite  P
1. V ponvi na srednje močnem ognju      segrejte      oljčno olje.Dodajte česen in ga kuhajte, dokler  P
2. Medtem v srednje veliki ponvi      segrejte      preostalo maslo.Dodajte nasekljane orehe in  P
2. V veliki ponvi na srednje močnem ognju      segrejte      olje.Dodajte jajčevce, česen, papriko, sol in  P
3. V veliki ponvi na srednje močnem ognju      segrejte      olje.Dodajte čebulo in česen ter pražite toliko  P
2. V veliki ponvi      segrejte      tri žlice olja.Dodajte bučo in kuhajte na srednje  P
2. V majhni ponvi na srednje močnem ognju      segrejte      2 žlici olja.Dodajte paradižnik in kuhajte 5  P
3. V nepregorni posodi      segrejte      žlico oljčnega olja in žlico masla. Dodajte  P
1. V veliki ponvi      segrejte      olje, dodajte na kolobarje narezano čebulo in  P
3. V srednje veliki ponvi na zmernem ognju      segrejte      maslo.Dodajte paradižnikovo omako in kuhajte  P
1.      Segrejte      oljčno olje in dodajte narezano zelenjavo.Zelenjavo  P
Pomešajte mleko in začimbe. Mešanico      segrejte      do zmerne temperature, vendar ne sme zavreti  P
4. Medtem v veliki ponvi      segrejte      maslo.Dodajte jabolka in kuhajte toliko časa  P
1. V veliki ponvi      segrejte      olje.Dodajte čebulo, česen in zeleno ter pecite  P
vzhaja, pripravite paradižnikovo omako. V ponvi      segrejte      olje in na njem popražite čebulo in česen, da  P
si lahko pripravite tudi sami. Liter mleka      segrejte      do temperature blizu vretja (tako uničite bakterije  P
preden ga postavite v pečico. Pečico najprej      segrejte      na denimo 200 stopinj Celzija, po petih minutah  P
najbolje očistite s kisom in soljo. Likalnik rahlo      segrejte      (toliko, da se ne opečete, če se dotaknete plošče  P
Operite školjke. V veliki kozici z debelim dnom      segrejte      tri žlice olivnega olja.Dodajte česen in pražite  P
olje, 50 g črnih oliv, 4 limone. Priprava :      Segrejte      pečico na 200 stopinj Celzija.Paradižnike prebodite  P
stopite v posodi nad rahlo brbotajočo vodo.      Segrejte      smetano, nato jo primešajte topli čokoladi.  P
Vlažilne maske Za suhe in normalne lase      segrejte      kislo mleko in ga v veliki količini nanesite  P
preostankom gorgonzole vlijte lahko smetano in jo      segrejte      na srednjem ognju. Z žlico preverite, ali je  P
Priprava: Pripravite nadev. V ponvi      segrejte      olje in pražite jagnjetino od tri do štiri minute  P
Razrežite ga na 12 trikotnikov. Pečico      segrejte      na 220 stopinj.Jagnječji enolončnici dodajte  P
dokler sadje ne vpije vsega konjaka. Pečico      segrejte      na 200 stopinj Celzija.Jabolko olupite, razpečkajte  P
Vse sestavine dobro premešajte. V ponvi      segrejte      malo olja.Zmes oblikujte v za slivo velike kroglice  P
in rumeno papriko, grah ali bob. Priprava:      Segrejte      pečico na 200 stopinj Celzija.V skledi zmešajte  P
jo prelijte č ez piškotno osnovo v modelu.      Segrejte      pečico na 190 stopinj Celzija.S čopičem premažite  P
z vročo, potem pa hladno vodo. Zdaj v posodi      segrejte      tri žlice "olivčka", nanj stresite testenine  P
stresite testenine, primešajte pesto in zadevo      segrejte      na užitno temperaturo. V užitek!   P
in sveže mleti poper. V dovolj veliki posodi      segrejte      oljčno olje in na njem z vseh strani 15‐20 minut  P
bazenček. Cvrtnik ali pa kozico z oljem kakovostno      segrejte,      potem pa se lotite belokranjskih kroglic.Najprej  P
ampak o centimetru, dveh tekočine. V ponvi      segrejte      ocvirke in zabelite skledo.Naj vas preprostost  P
nastrgali dva korenčka. Na drobnem ribežu si      segrejte      premražene roke, potem pa pristavite kozico  P
lahko z njim premažete tudi zavitek. Pečico      segrejte      in pecite 50 minut pri 200 stopinjah.Postrezite  P
dodate čajno žlico pecilnega praška. V ponvi      segrejte      dve žlici arašidovega olja ali kokosove masti  P
drobno jih nasekljajte, enako storite s šalotko.      Segrejte      ponev, v njo kapnite dve žlici olja, nato pa  P
jedi do konca. V voku ali dovolj veliki ponvi      segrejte      sezamovo olje, vanj ubijte dve jajci, mešajte  P
očistite zeleno papriko in jo nasekljajte. V voku      segrejte      sončnično olje in na njem prepražite čebulo  P
belega vina. Sestavine zmešajte v loncu in jih      segrejte      do vretja, nato kuhate še dvajset minut na nižji  P
visoke vročine v vokih velikih kuhinj. Dobro ga      segrejte,      pa bo hrana ravno tako okusna,« svetuje naš  P
skuhate oziroma rahlo popečete. Priprava: V voku      segrejte      olje, dodajte čebulo, ingver, mandeljne in na  P
Toplota pospešuje učinkovanje sestavin. -      Segrejte      skodelico mleka do prijetne temperature.Roke  P
Govorite si, da so težke in tople. Potem      segrejte      trebuh in organe v njem.Nadaljujte tako, da  P
medu in jajce. Pred nanosom masko nekoliko      segrejte.      Nanesite na suhe lase in pustite učinkovati  P
trakove, pri čemer korena ne odrežite povsem.      Segrejte      maslo, v njem popražite ohrovt, dodajte 50 ml  P
Medtem narežite meso na trakove. Maščobo      segrejte      in ob stalnem obračanju pecite meso približno  P
narezane lešnike z roko še nekoliko pričvrstite.      Segrejte      olje in na njem popecite tofu, na vsaki strani  P
Čebulo na drobno sesekljajte. V posodi      segrejte      olje in popražite čebulo, da postekleni, zalijte  P
Krompir, korenje in ohrovt na drobno narežite.      Segrejte      žličko olja ter s soljo in 5 žlicami vode dušite  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA