nova beseda iz Slovenije
še enkrat pustite nekaj časa stati. Medtem | segrejte | pečico na 180 stopinj.Pekač namastite in ga | D |
Preden olje nanesete na kožo, ga nekoliko | segrejte | v vodni kopeli; tako ga boste lažje vtrli v | P |
središče in segrevajte to pomembno območje. | Segrejte | svojo peč, da vam bo toplo in da boste v sebi | P |
naravnim voskom, ki ima podoben učinek: vosek | segrejte, | počakajte, da se nekoliko ohladi, in vanj potopite | P |
pomagajo tudi občasne maske s toplim oljem. | Segrejte | malce olivnega olja in z njim namočite samo | P |
2. V voku ali kaki drugi ponvi | segrejte | olje do visoke temperature. Dodajte brokoli | P |
4. V veliki ponvi na močnem ognju | segrejte | maslo.Dodajte sarme in jih z vseh strani popecite | P |
1. V ponvi na srednje močnem ognju | segrejte | oljčno olje.Dodajte česen in ga kuhajte, dokler | P |
2. Medtem v srednje veliki ponvi | segrejte | preostalo maslo.Dodajte nasekljane orehe in | P |
2. V veliki ponvi na srednje močnem ognju | segrejte | olje.Dodajte jajčevce, česen, papriko, sol in | P |
3. V veliki ponvi na srednje močnem ognju | segrejte | olje.Dodajte čebulo in česen ter pražite toliko | P |
2. V veliki ponvi | segrejte | tri žlice olja.Dodajte bučo in kuhajte na srednje | P |
2. V majhni ponvi na srednje močnem ognju | segrejte | 2 žlici olja.Dodajte paradižnik in kuhajte 5 | P |
3. V nepregorni posodi | segrejte | žlico oljčnega olja in žlico masla. Dodajte | P |
1. V veliki ponvi | segrejte | olje, dodajte na kolobarje narezano čebulo in | P |
3. V srednje veliki ponvi na zmernem ognju | segrejte | maslo.Dodajte paradižnikovo omako in kuhajte | P |
1. | Segrejte | oljčno olje in dodajte narezano zelenjavo.Zelenjavo | P |
Pomešajte mleko in začimbe. Mešanico | segrejte | do zmerne temperature, vendar ne sme zavreti | P |
4. Medtem v veliki ponvi | segrejte | maslo.Dodajte jabolka in kuhajte toliko časa | P |
1. V veliki ponvi | segrejte | olje.Dodajte čebulo, česen in zeleno ter pecite | P |
vzhaja, pripravite paradižnikovo omako. V ponvi | segrejte | olje in na njem popražite čebulo in česen, da | P |
si lahko pripravite tudi sami. Liter mleka | segrejte | do temperature blizu vretja (tako uničite bakterije | P |
preden ga postavite v pečico. Pečico najprej | segrejte | na denimo 200 stopinj Celzija, po petih minutah | P |
najbolje očistite s kisom in soljo. Likalnik rahlo | segrejte | (toliko, da se ne opečete, če se dotaknete plošče | P |
Operite školjke. V veliki kozici z debelim dnom | segrejte | tri žlice olivnega olja.Dodajte česen in pražite | P |
olje, 50 g črnih oliv, 4 limone. Priprava : | Segrejte | pečico na 200 stopinj Celzija.Paradižnike prebodite | P |
stopite v posodi nad rahlo brbotajočo vodo. | Segrejte | smetano, nato jo primešajte topli čokoladi. | P |
Vlažilne maske Za suhe in normalne lase | segrejte | kislo mleko in ga v veliki količini nanesite | P |
preostankom gorgonzole vlijte lahko smetano in jo | segrejte | na srednjem ognju. Z žlico preverite, ali je | P |
Priprava: Pripravite nadev. V ponvi | segrejte | olje in pražite jagnjetino od tri do štiri minute | P |
Razrežite ga na 12 trikotnikov. Pečico | segrejte | na 220 stopinj.Jagnječji enolončnici dodajte | P |
dokler sadje ne vpije vsega konjaka. Pečico | segrejte | na 200 stopinj Celzija.Jabolko olupite, razpečkajte | P |
Vse sestavine dobro premešajte. V ponvi | segrejte | malo olja.Zmes oblikujte v za slivo velike kroglice | P |
in rumeno papriko, grah ali bob. Priprava: | Segrejte | pečico na 200 stopinj Celzija.V skledi zmešajte | P |
jo prelijte č ez piškotno osnovo v modelu. | Segrejte | pečico na 190 stopinj Celzija.S čopičem premažite | P |
z vročo, potem pa hladno vodo. Zdaj v posodi | segrejte | tri žlice "olivčka", nanj stresite testenine | P |
stresite testenine, primešajte pesto in zadevo | segrejte | na užitno temperaturo. V užitek! | P |
in sveže mleti poper. V dovolj veliki posodi | segrejte | oljčno olje in na njem z vseh strani 15‐20 minut | P |
bazenček. Cvrtnik ali pa kozico z oljem kakovostno | segrejte, | potem pa se lotite belokranjskih kroglic.Najprej | P |
ampak o centimetru, dveh tekočine. V ponvi | segrejte | ocvirke in zabelite skledo.Naj vas preprostost | P |
nastrgali dva korenčka. Na drobnem ribežu si | segrejte | premražene roke, potem pa pristavite kozico | P |
lahko z njim premažete tudi zavitek. Pečico | segrejte | in pecite 50 minut pri 200 stopinjah.Postrezite | P |
dodate čajno žlico pecilnega praška. V ponvi | segrejte | dve žlici arašidovega olja ali kokosove masti | P |
drobno jih nasekljajte, enako storite s šalotko. | Segrejte | ponev, v njo kapnite dve žlici olja, nato pa | P |
jedi do konca. V voku ali dovolj veliki ponvi | segrejte | sezamovo olje, vanj ubijte dve jajci, mešajte | P |
očistite zeleno papriko in jo nasekljajte. V voku | segrejte | sončnično olje in na njem prepražite čebulo | P |
belega vina. Sestavine zmešajte v loncu in jih | segrejte | do vretja, nato kuhate še dvajset minut na nižji | P |
visoke vročine v vokih velikih kuhinj. Dobro ga | segrejte, | pa bo hrana ravno tako okusna,« svetuje naš | P |
skuhate oziroma rahlo popečete. Priprava: V voku | segrejte | olje, dodajte čebulo, ingver, mandeljne in na | P |
Toplota pospešuje učinkovanje sestavin. - | Segrejte | skodelico mleka do prijetne temperature.Roke | P |
Govorite si, da so težke in tople. Potem | segrejte | trebuh in organe v njem.Nadaljujte tako, da | P |
medu in jajce. Pred nanosom masko nekoliko | segrejte. | Nanesite na suhe lase in pustite učinkovati | P |
trakove, pri čemer korena ne odrežite povsem. | Segrejte | maslo, v njem popražite ohrovt, dodajte 50 ml | P |
Medtem narežite meso na trakove. Maščobo | segrejte | in ob stalnem obračanju pecite meso približno | P |
narezane lešnike z roko še nekoliko pričvrstite. | Segrejte | olje in na njem popecite tofu, na vsaki strani | P |
Čebulo na drobno sesekljajte. V posodi | segrejte | olje in popražite čebulo, da postekleni, zalijte | P |
Krompir, korenje in ohrovt na drobno narežite. | Segrejte | žličko olja ter s soljo in 5 žlicami vode dušite | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |