nova beseda iz Slovenije

segrejete (45)


tako dolgo peči. Olja v cvrtnjaku ali ponvi ne      segrejete      preveč.Najpomembneje pa je, da olje po enkratni  D
Odcedite. Pečico      segrejete      na 180 C.V majhen pekač položite malce masla  P
masla, rezine kruha in preostale slive. Pečico      segrejete      na 180 C.V pekač nalijete vročo vodo, na sredino  P
Priprava Pečico      segrejete      na 160 C.Korenje narežete na tanke kolobarje  P
da zavre, pripravite omako. V veliki ponvi      segrejete      olje.Dodate česen in po približno 30 sekundah  P
skupaj s kisom vse začimbe. V veliki ponvi      segrejete      maslo ter počasi pražite (približno 5 minut  P
srednje velike navadne čebule. V veliki ponvi      segrejete      100 g masla in na njem približno 5 minut pražite  P
Priprava V kozici      segrejete      vino, skodelico in pol sladkorja, limonin sok  P
zamenjate s katerim drugim sadjem. Pečico      segrejete      na 180 C.V okrogel pekač položite testo in  P
Priprava Pečico      segrejete      na 180 C.Jabolka olupite, razpolovite in narežete  P
in jih vržete v smeti. V ponvi (ali voku)      segrejete      olje.Na njem pražite ingver, česen in zeleno  P
skodelico zelenega čaja. V srednje veliki ponvi      segrejete      olje in na njem pražite koščke manga, dokler  P
Priprava Pečico      segrejete      na 180 C.Vsak gomolj rdeče pese posebej zavijete  P
jajčno mešanico in povaljate v drobtinah.      Segrejete      ponev.Dodate dve žlici masla.   P
narežete na centimeter široke trakove. Pečico      segrejete      na 180 C.Beluše, fižol, čebulo in rdečo papriko  P
Čebulo sesekljate, jajci stepete. Pečico      segrejete      na 180 C.Pekač prekrijete s papirjem za pečenje  P
Robove obeh krogov dobro stisnete. Pečico      segrejete      na 180 C. Pečete približno pol ure, nato pito  P
krompir olupite in narežete na kocke. V loncu      segrejete      maslo in pražite šalotko.Dodate grah in krompir  P
beluše, ki ste jih dušili v drugi kozici, znova      segrejete      in postrežete. Kivi ali aktinidija   P
premažete z dvema stepenima jajcema. Pečico      segrejete      na 180 C in pečete, dokler skorja ne postane  P
mleko, dokler ne dobite gladke mase. Pečico      segrejete      na 180 C in pekač premažete z maslom.Iz hladilnika  P
pol centimetra široke trakove. V veliki ponvi      segrejete      olivno olje.Dodate mandlje, ki jih pražite,  P
jih vzamete iz modelčkov. V velikem loncu      segrejete      3 žlice olivnega olje.Dodate špinačo in česen  P
postrežete hladno ali vročo (mirno jo lahko večkrat      segrejete)     .V hladilniku jo lahko hranite tudi štiri dni  P
Priprava V ponvi      segrejete      olivno olje ter spražite čebulo in koruzo.Ves  P
čebulo. V lonec zlijete 4 žlice olivnega olja,      segrejete      in spražite čebulo.Dolijete zelenjavno juho  P
ognju pečete približno 2 minuti. Juho še enkrat      segrejete,      stresete v lonec še škampe in postrežete.   P
sol. Pečico      segrejete      na 180 C.Cvetačo in celo korenje položite v  P
počakate, da se zelenjava ohladi. Medtem v ponvi      segrejete      2/3 skodelice olivnega olja, dodate limonino  P
olive in prilijete preostalo olivno olje.      Segrejete      in na nizkem ognju kuhate približno 5 minut  P
odstranite vrečko z nageljnovimi žbicami, ga vnovič      segrejete      in prelijete v segrete kozarce.Hranite ga v  P
stepete in z njim premažete kolače. Pečico      segrejete      na 150 ?C in pečete približno 40 minut. Kakijev  P
Priprava Pečico      segrejete      vsaj na 200 ?C.Kakije prerežete, položite v  P
milimetrov široke lističe, čebulo sesekljate. V voku      segrejete      olivno olje in na hitro popražite čebulo, bučke  P
Priprava Pečico      segrejete      na 220 C. Česen strete, paradižnik olupite  P
najpomembnejši del zgodbe hlajenje. Ko se dobro      segrejete,      se odpravite na hladen zrak, pod mrzlo prho  P
mešate tako dolgo, da dobite gladko zmes. Pečico      segrejete      na 200 ~C.Zmes vlijete v model, obložen s papirjem  P
zmesi. Model obložite s peki papirjem in pečico      segrejete      na 200 ?C.Testo vlijete v model in pečete približno  P
evcerin oranžno obarva. Potem mešanico znova      segrejete,      da se evcerin utekočini, cvetovi pa potonejo  P
najlaže naredite tako, da s sušilnikom za lase      segrejete      ročaj, ga snamete, odrežete palico na želeno  P
tekočega medu in razpolovljene mandeljne. Najprej      segrejete      med in sladkor, a ne sme zavreti.Dodate mandljeve  P
kandirani lupini pomaranče in limone. Maso znova      segrejete      in pustite, da se ohladi. Pecilni prašek preseje  P
ima telesno temperaturo. Se pravi, da ga malo      segrejete.     Če pa bo prebava »prehitra«, potem donat raje  P
razvaja do štiri osebe hkrati. Vodo v bazenu lahko      segrejete      od 20 do 40 ~C, v kompletu pa boste poleg bazena  P
Ogrevate obenem ko zračite?      Segrejete      stanovanje toliko, da ga morate potem hladiti  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA