nova beseda iz Slovenije
tako dolgo peči. Olja v cvrtnjaku ali ponvi ne | segrejete | preveč.Najpomembneje pa je, da olje po enkratni | D |
Odcedite. Pečico | segrejete | na 180 C.V majhen pekač položite malce masla | P |
masla, rezine kruha in preostale slive. Pečico | segrejete | na 180 C.V pekač nalijete vročo vodo, na sredino | P |
Priprava Pečico | segrejete | na 160 C.Korenje narežete na tanke kolobarje | P |
da zavre, pripravite omako. V veliki ponvi | segrejete | olje.Dodate česen in po približno 30 sekundah | P |
skupaj s kisom vse začimbe. V veliki ponvi | segrejete | maslo ter počasi pražite (približno 5 minut | P |
srednje velike navadne čebule. V veliki ponvi | segrejete | 100 g masla in na njem približno 5 minut pražite | P |
Priprava V kozici | segrejete | vino, skodelico in pol sladkorja, limonin sok | P |
zamenjate s katerim drugim sadjem. Pečico | segrejete | na 180 C.V okrogel pekač položite testo in | P |
Priprava Pečico | segrejete | na 180 C.Jabolka olupite, razpolovite in narežete | P |
in jih vržete v smeti. V ponvi (ali voku) | segrejete | olje.Na njem pražite ingver, česen in zeleno | P |
skodelico zelenega čaja. V srednje veliki ponvi | segrejete | olje in na njem pražite koščke manga, dokler | P |
Priprava Pečico | segrejete | na 180 C.Vsak gomolj rdeče pese posebej zavijete | P |
jajčno mešanico in povaljate v drobtinah. | Segrejete | ponev.Dodate dve žlici masla. | P |
narežete na centimeter široke trakove. Pečico | segrejete | na 180 C.Beluše, fižol, čebulo in rdečo papriko | P |
Čebulo sesekljate, jajci stepete. Pečico | segrejete | na 180 C.Pekač prekrijete s papirjem za pečenje | P |
Robove obeh krogov dobro stisnete. Pečico | segrejete | na 180 C. Pečete približno pol ure, nato pito | P |
krompir olupite in narežete na kocke. V loncu | segrejete | maslo in pražite šalotko.Dodate grah in krompir | P |
beluše, ki ste jih dušili v drugi kozici, znova | segrejete | in postrežete. Kivi ali aktinidija | P |
premažete z dvema stepenima jajcema. Pečico | segrejete | na 180 C in pečete, dokler skorja ne postane | P |
mleko, dokler ne dobite gladke mase. Pečico | segrejete | na 180 C in pekač premažete z maslom.Iz hladilnika | P |
pol centimetra široke trakove. V veliki ponvi | segrejete | olivno olje.Dodate mandlje, ki jih pražite, | P |
jih vzamete iz modelčkov. V velikem loncu | segrejete | 3 žlice olivnega olje.Dodate špinačo in česen | P |
postrežete hladno ali vročo (mirno jo lahko večkrat | segrejete) | .V hladilniku jo lahko hranite tudi štiri dni | P |
Priprava V ponvi | segrejete | olivno olje ter spražite čebulo in koruzo.Ves | P |
čebulo. V lonec zlijete 4 žlice olivnega olja, | segrejete | in spražite čebulo.Dolijete zelenjavno juho | P |
ognju pečete približno 2 minuti. Juho še enkrat | segrejete, | stresete v lonec še škampe in postrežete. | P |
sol. Pečico | segrejete | na 180 C.Cvetačo in celo korenje položite v | P |
počakate, da se zelenjava ohladi. Medtem v ponvi | segrejete | 2/3 skodelice olivnega olja, dodate limonino | P |
olive in prilijete preostalo olivno olje. | Segrejete | in na nizkem ognju kuhate približno 5 minut | P |
odstranite vrečko z nageljnovimi žbicami, ga vnovič | segrejete | in prelijete v segrete kozarce.Hranite ga v | P |
stepete in z njim premažete kolače. Pečico | segrejete | na 150 ?C in pečete približno 40 minut. Kakijev | P |
Priprava Pečico | segrejete | vsaj na 200 ?C.Kakije prerežete, položite v | P |
milimetrov široke lističe, čebulo sesekljate. V voku | segrejete | olivno olje in na hitro popražite čebulo, bučke | P |
Priprava Pečico | segrejete | na 220 C. Česen strete, paradižnik olupite | P |
najpomembnejši del zgodbe hlajenje. Ko se dobro | segrejete, | se odpravite na hladen zrak, pod mrzlo prho | P |
mešate tako dolgo, da dobite gladko zmes. Pečico | segrejete | na 200 ~C.Zmes vlijete v model, obložen s papirjem | P |
zmesi. Model obložite s peki papirjem in pečico | segrejete | na 200 ?C.Testo vlijete v model in pečete približno | P |
evcerin oranžno obarva. Potem mešanico znova | segrejete, | da se evcerin utekočini, cvetovi pa potonejo | P |
najlaže naredite tako, da s sušilnikom za lase | segrejete | ročaj, ga snamete, odrežete palico na želeno | P |
tekočega medu in razpolovljene mandeljne. Najprej | segrejete | med in sladkor, a ne sme zavreti.Dodate mandljeve | P |
kandirani lupini pomaranče in limone. Maso znova | segrejete | in pustite, da se ohladi. Pecilni prašek preseje | P |
ima telesno temperaturo. Se pravi, da ga malo | segrejete. | Če pa bo prebava »prehitra«, potem donat raje | P |
razvaja do štiri osebe hkrati. Vodo v bazenu lahko | segrejete | od 20 do 40 ~C, v kompletu pa boste poleg bazena | P |
Ogrevate obenem ko zračite? | Segrejete | stanovanje toliko, da ga morate potem hladiti | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |