nova beseda iz Slovenije
tretja.txt:54452 . / Hrvaškim ribičem dišijo | pokrovače | Piran - | D |
Od ribičev smo zvedeli, da so lovili jakobove | pokrovače | (kapesante) in noetove barčice (mušole) z ramponi | D |
italijanski strani. Lovili so liste, sipe in jakobove | pokrovače | (kapesante). Navedli so tudi natančno pozicijo | D |
ribiči so lahko po mili volji grabili jakobove | pokrovače | (capesante).Tak lov ni v nasprotju z dogovorom | D |
tamkajšnjih morskih rakov. Glavna jed so dušene | pokrovače | z otoka Skye, z limono pokapljan in pečen morski | D |
uporabljajo grablje (rampon) za školjke jakobove | pokrovače, | slovenski ribiči pa jih ne smejo.Tako se dogaja | D |
ribiči v slovenskem morju nagrabijo jakobove | pokrovače, | ki jih prodajo slovenskim ribarnicam. Franc | D |
volkswagna raje odločil kar za cele jakobove | pokrovače, | ker je po njih precejšnje povpraševanje in imajo | D |
vleči grablje in nabirati školjke (jakobove | pokrovače | ali kapesante), ki jih nato precej pretihotapijo | D |
polovico zaliva. Hrvati pa pridno pobirajo Jakobove | pokrovače | v skoraj 20 let varovanem območju za pokrovače | D |
pokrovače v skoraj 20 let varovanem območju za | pokrovače. | V razmerah, ko slovenska država zbegano ne | D |
vrste: mušole, dondole in morda tudi Jakobove | pokrovače. | Nevšečnosti in priložnosti | D |
ramponom (grabljami) in nabiral školjke (Jakobove | pokrovače) | , kar je v slovenskem morju prepovedano, mu inšpektor | D |
smehljajem): »Zamenjali jih bomo za naše jakobove | pokrovače! | « Bitka za veliko mednarodno prireditev | D |
tudi veliko uvoženih rib ter školjk: jakobove | pokrovače | po 17,55 evrov, zahodnoafriškega bradača po | D |
Angelesa, ki je pojedla že polovico gratinirane | pokrovače. | »Dobrodošli,« me je pozdravila skupina njenih | D |
cabernet sauvignonom in belimi šparglji, pražene | pokrovače | s carpacciem iz hobotnice in cvetačno žametno | D |
nadvse dobrim školjkam kape santam Jakobove | pokrovače, | mušolam, enako slastnim sadežem, pa Noetove | D |
narejena iz slada, orehov in piva. Sušene | pokrovače | ležijo na posteljici iz kreše, posute so s hrustljavo | D |
juvenilne stadije nekaterih vrst školjk: male | pokrovače, | ostrige, klapavice, datelje, dondole, vongole | D |
ščitita telo Mednje prištevamo klapavice, ostrige, | pokrovače | in druge.So brezglave. | F |
posejana s kanuji, možje se potapljajo in iščejo | pokrovače. | Te prinašajo Eyi glavni zaslužek -- lupine imajo | P |
školjke, raki, jastog, dagnje, hobotnica, ostrige, | pokrovače, | lignji, morski rakci. 3. | P |
hobotnice (6,70 evra) so prinesli v pokrovu jakobove | pokrovače. | Navzlic (za nekatere) atraktivni podobi nas ni | P |
Zanimale so nas gratinirane kapesante (jakobove | pokrovače) | , kajti ponavadi naši vrli gostinci dodajo toliko | P |
primarnih in čistih okusov. Gratinirane male | pokrovače | ("kaneštrele") so lahko za vzor vsem, ki se | P |
razvila svoj okus. Tudi velike ali jakobove | pokrovače | (kapesante) so bile narejene na podoben način | P |
pikantno in dolgo. Gregor Vračko ima rad jakobove | pokrovače | (kapesante), ki jih bolj ali manj uspešno kombinira | P |
čemažem (7 evrov) so kraljevali v lupini jakobove | pokrovače. | Rezanci so bili mojstrovina zase, vendar se nekatere | P |
vrhunsko usklajena. Precizno gratinirane male | pokrovače | (kaneštrele) s kruhovimi drobtinami so bile | P |
okisana je hitro izginila iz pokrova velike | pokrovače. | Sodoben dizajn je prikazal naslednji krožnik | P |
hrustljavo skorjico, pomarančo in konjakom, jakobove | pokrovače | pa s cvetačno kremo ter omako iz rozin in kaper | P |
bilo treba kuharju vanjo dodati meso velike | pokrovače | (kapesante) na žaru in pečeno panceto, ki je | P |
hip: ribji karpačo, v pečici pečene jakobove | pokrovače | na posteljici iz pražene zelenjave; romb, pečen | P |
Pikolovi krožniki: Tadejeva goreča tuna, jakobove | pokrovače | v črni tempuri s sipinim črnilom in skorjo iz | P |
že omenjena Tadejeva goreča tuna in jakobove | pokrovače | v črni tempuri, pa so stalnice v njihovi kulinarični | P |
lokalno kuhinjo povezati z mednarodno. Ob rezinah | pokrovače | v musu belega paradižnika, dušeni pomaranči | P |
govedino kobe, včasih rake, školjke, jakobove | pokrovače, | redkeje zelenjavo, zelo pogosto pa riž, ki je | P |
Pikolovi krožniki: Tadejeva goreča tuna, jakobove | pokrovače | v črni tempuri s sipinim črnilom in skorjo iz | P |
že omenjena Tadejeva goreča tuna in jakobove | pokrovače | v črni tempuri, pa so stalnice v njihovi kulinarični | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |