nova beseda iz Slovenije
njenega butastega fanta. Hladna jagnjetina, | paradižnikova omaka, | krompirjev pire, grah in korenje.Meso je bilo | A |
je hranilna in zdrava (list ovenele solate in | paradižnikova omaka), | vse skupaj stlačeno med dve gumijasti rezini | D |
- Spaghetti con tonno | paradižnikova omaka, | tuna - Capelletti alla panna | D |
zahvali prepričanju republikanske legende, da | paradižnikova omaka | v šolskih jedilnikih zadosti vse potrebe otrok | D |
Navpično: 1. olesenela vzpenjavka, 2. pikantna | paradižnikova omaka, | 3. travniška zdravilna rastlina, 4. Fridolin | D |
koristnim učinkom pa znanstveniki opozarjajo, da | paradižnikova omaka | ne sme postati alternativa, ampak dopolnilo kremam | D |
igralcev, ki nastopajo v italijanski ligi. | Paradižnikova omaka, | italijanska klobasica, sir in brokoli so sestavine | D |
Aha, to bo. | Paradižnikova omaka, | ne marmelada.Kaj pa mocarela? | G |
primeru riž zabelimo s še malce masla. Začimbna | paradižnikova omaka | Ko obilno obrodijo paradižniki ali jih vsaj obilno | P |
paradižnikova juha ~ 7,2 ~ ~ 250 ml ~ ~ 9,7 | Paradižnikova omaka ~ ~ | 14,1 ~ ~ 60 ml ~ ~ ~ 8,9 Lubenica ~ ~ | P |
ntioksidantov spremljajoče klinične manifestacije. | Paradižnikova omaka | proti soncu Zdaj, ko potrebujemo vsakršno zaščito | P |
zaščitnih krem lahko pomaga tudi prehrana. | Paradižnikova omaka | je pri tem zanesljiva izbira.Kuhan paradižnik | P |
korenje); piščančji (lepinja, piščančji file, | paradižnikova omaka, | origano, zelena solata, sveža kumara, olivno | P |
osvojili. »Medaljoni« so bili okusno zapečeni, | paradižnikova omaka | izdelana doma in aromatično sveža, tartufi pa | P |
brokolijem, papriko, špinačo in fižolom. Pa neslana | paradižnikova omaka, | polna antioksidantov,« našteva, pri čemer ne | P |
dišavnic in skute nagovarja družbo nežnih testenin. | Paradižnikova omaka | pa se poda k vsem.Te male skrivnosti hitro začutimo | P |
in svetujemo, h kateri jedi jih postrežete. | Paradižnikova omaka | po italijansko Potrebujemo (za štiri): 1 kg | P |
naribamo parmezan ali trd ovčji sir pekorino. | Paradižnikova omaka | tekne k njokom, mesu ali zelenjavi. Salsa verde | P |
cvremo in uporabimo različne osnove, kot so | paradižnikova omaka, | jogurt, kisla smetana ali zgolj sok zelenjave | P |
nenavaden stročji fižol in nekaj, kar je videti kot | paradižnikova omaka, | pa to sploh ni Načeloma imamo vsega dovolj in | P |
nenavadnega okusa in nekaj, kar je videti kot | paradižnikova omaka, | pa to sploh ni. Mrmramo in uživamo. | P |
XL), drobni sojini koščki, jušna zelenjava, | paradižnikova omaka, | bešamel, kos parmezana.Nasekljano jušno zelenjavo | P |
bagete, bombice po havajsko itn. Le testo in | paradižnikova omaka, | v vseh mogočih variantah, sta pri picah tako | P |
pico (recept za pripravo je na 12. strani), | paradižnikova omaka | za eno pico (stran 15), 175 g sveže špinače, | P |
mlete kumine ● 3 vejice origana ● | Paradižnikova omaka: | 225 g olupljenega in semen očiščenega paradižnika | P |
mediteranskih začimb + timijan + peteršilj + | paradižnikova omaka | po okusu + 8 dag sira zbrinca Priprava: zelenjavo | P |
dag sira zbrinca + 1 sveži pekoči feferon + | paradižnikova omaka | po okusu + nekaj ščepov začimbne mešanice Priprava | P |
dag paprike + 4 male žličke olivnega olja + | paradižnikova omaka | po okusu + mešanice mediteranskih začimb + nekaj | P |
kislega, uporabijo manj kisa in več vode. | Paradižnikova omaka | Sestavine: 4 žlice olivnega olja + 300 g sesekljan | P |
Stolnik iz Križevcev, ki nam tudi piše, da se | paradižnikova omaka | prileže k testeninam ali na pici ter kot osnova | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |