nova beseda iz Slovenije
bilo mi je, kakor da sem posegel v voljno, belo | pšenično moko, | od katere se o veliki noči speče najboljši in | A |
tehniškem muzeju namenili posebno mesto. »S | pšenično moko | so mesili skoraj vse vrste kruha, dodajali pa | D |
ajdovo moko, polnovredno rženo moko, proseno in | pšenično moko, | posušena jabolka, oves, zelenjavo, sadne sokove | D |
rezance kot za cmoke in kruh večinoma uporabljajo | pšenično moko. | AP | D |
štiri evre, pravi Kojčeva, medtem ko je običajno | pšenično moko | mogoče kupiti že za 50 centov. Nakup izdelkov | D |
prvi polovici prihodnjega meseca in oktobra, | pšenično moko | in testenine pa junija in konec septembra. | D |
pogoje poslovanja, da sprejme uvozne dajatve za | pšenično moko | in vzpostavi uvozni režim, kakršen velja za pšenico | D |
divjačine, krompir, ajdova moka, polnozrnato | pšenično moko | meljemo doma. Posebnost: jabolčni sok in kis | P |
rožičeva moka, ki lahko povsem nadomestita rženo in | pšenično moko | pri pripravi kruha, palačink, sladic ... AJDA | P |
sladka živila in tista, ki vsebujejo pšenico ali | pšenično moko. | Zato v primeru zelo neuravnotežene črevesne flore | P |
zgoščevalna sredstva, ki nemalokrat vsebujejo | pšenično moko, | gluten pa vsebujejo tudi nekateri emulgatorji | P |
izogibajte v enaki meri kot tistim z dodano | pšenično moko); | - nekaterih instant kakavovih napitkih, bombonih | P |
bombonih in čokoladah, ki so jim kot polnilo dodali | pšenično moko; | - kečapu, majonezi, večini sojinih omak, nekaterih | P |
praženega krompirčka ali čipsa proizvajalci dodajo | pšenično moko | ali pa je krompirček z njo kontaminiran.Pazljivost | P |
krompirjevih izdelkih, ki utegnejo vsebovati | pšenično moko | za ohranjanje svežega videza (na deklaraciji | P |
potrebna previdnost, da ne pride do stika s | pšenično moko | iz jedi, ki so jih predtem pripravljali za druge | P |
Nekatera živila ponekod med pakiranjem posipajo s | pšenično moko, | da se ne bi zlepila (krompirjev čips, lešniki | P |
zakonu ni treba posebej navajati na deklaraciji. | Pšenično moko | zaradi ohranjanja sipkosti dodajajo celo mletemu | P |
živilo med proizvodnim procesom prišlo v stik s | pšenično moko, | poleg tega proizvajalec tudi ni dolžan navajati | P |
jedilnika črtate najhujša morebitna krivca: | pšenično moko | in čokolado. Občutljiv stik med ramo in roko | P |
tudi torte in piškoti, saj večinoma vsebujejo | pšenično moko. | Mirno lahko jem krompir, ajdovo in proseno kašo | P |
za posip. Priprava: Sojino in pirino oziroma | pšenično moko | vsujemo v skledo, ju premešamo s prsti, potem | P |
počakamo, da se malo ohladi, nato ji primešamo | pšenično moko | in vgnetemo gladko testo.To na pomokani deski | P |
dobro premešamo. Ohlajeni ajdovi moki dodamo | pšenično moko | in vzhajan kvas ter toplo mleko po potrebi. | P |
v kateri smo skuhali hruške, zamešamo v belo | pšenično moko | in oblikujemo drobne "forflce" (štrukeljce), | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |