nova beseda iz Slovenije

mocarelo (82)


utegnile krepko zvodeniti: parmezan, oljčno olje in      mocarelo.      Bin Laden v računalniških igricah   D
Prefetti, so pred kratkim odprli Obikà, prvi bar z      mocarelo      na svetu.Po vzoru hitre restavracije, ki je  D
generacije. Gostje poskušajo domačo bivoljo      mocarelo,      na izbiro imajo tudi precej vrst salam, solat  D
najbolj priljubljenih je margerita s paradižnikom,      mocarelo      in baziliko.Kot vse kaže, bo pica na sto in  D
z drobtinami, nežno frittato (jed iz jajc),      mocarelo      gospe Felicie in jed iz buč, tanko narezanih  D
enakim žarom kot leto prej ponudijo najbolj svežo      mocarelo,      kar je najdeš na tem svetu, saj jo kmet iz južnih  D
spremeni v bogato obloženo stojnico z najboljšo      mocarelo,      najboljšim pršutom iz Apeninov, najbolj svežo  D
imenovala celo posebnega pooblaščenca, kajti z      mocarelo      tako ali drugače služi tudi camorra, torej organizirani  D
na nabodalu, kapučino črne rižote, kaneloni z      mocarelo      in paradižnikom, rižota z žafranom, z roko jedoče  D
prodajo Alitalie razbobnali afero z neapeljsko      mocarelo      in tudi z obstranskim politikom Pizzom, ki je  D
preživela, in zaradi mednarodnega škandala z      mocarelo,      domnevno okuženo s kancerogenim dioksinom.   D
ekoloških izdelkov najdemo ekološke sladolede,      mocarelo,      hrenovke, mesni namaz, svinjsko ribico in šunko  D
ljudsko jed, in rodila se je pica z baziliko,      mocarelo      in paradižnikom, s katerimi so simbolizirali  D
Bučke temeljito odcedite.      Mocarelo      narežite na nekoliko debelejše rezine.V ognjevarno  P
ognjevarno posodo izmenično nalagajte bučke in      mocarelo,      potresite z rdečimi poprovimi zrni in pecite  P
pekipapirju v pečici zlato popražim kockice kruha.      Mocarelo      narežem na debelejše kolute.V juho dam kruhove  P
Saša Veronik Zelenjava z      mocarelo      Pesto: pinijeva jedrca brez maščobe popražim  P
vanjo pa vmešam na koščke narezano bivoljo      mocarelo.     Polijem s pestom, pokapljam z oljčnim oljem,  P
neuspešni ponaredki. Če želite okusiti pravo      mocarelo,      poskusite najti takšno, ki je res iz te vrste  P
je bil slasten goveji file z račjimi prsmi in      mocarelo      (12 evrov).Dodatek v obliki sirovega štrukeljca  P
vina z višjo kislino. Ob mariniranih beluših z      mocarelo      (8,60 evra) so postregli sivi pinot Pullus 2007  P
prelijemo z jogurtovim prelivom. Rumena buča z      mocarelo      Potrebujemo: kilogramski kos rumene buče, 200  P
osmukamo peteršiljeve listke s stebelc in narežemo      mocarelo      na majhne kocke.Tik preden bučno kremo ponudimo  P
poda krepko začinjena paradižnikova solata z      mocarelo,      čebulnimi obročki in baziliko. Foto: Damjan  P
hrano rastlinskega izvora. Fižolova juha z      mocarelo      Potrebujemo: kg fižola v zrnju, 250 g mocarele  P
vmešamo še kislo smetano in na koščke narezano      mocarelo.      Pikantna sojina solata   P
in sadje opozarjata nase. Okrašena s slastno      mocarelo,      kričečimi zelišči ali kombinirana v igrivi mešanici  P
ali paradižnikovo omako. Zvitki jajčevca z      mocarelo      in paradižnikom Potrebujemo : 2 večja jajčevca  P
operemo in ga narežemo na manjše krhlje, prav tako      mocarelo.     V ponvi segrejemo olje in na hitro popečemo narezane  P
Kamnikar. Osvežilne testenine s paradižnikom in      mocarelo      Potrebujemo: 2 velika jajčevca, 10 dag ostre  P
Paradižnik operemo in narežemo na kocke.      Mocarelo      odcedimo in kroglice narežemo na polovice.V  P
k olivni mešanici. Prelijemo paradižnik in      mocarelo      ter rahlo premešamo.Kuhane testenine odcedimo  P
testenine odcedimo in jih zmešamo s paradižniki in      mocarelo.     Ponudimo še vroče.  P
cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo.      Mocarelo      narežemo na tanke rezine.Poiščemo primerno veliko  P
nanj položimo liste testenin, nato zelenjavo,      mocarelo,      parmezan in spet bešamel.In tako dalje, dokler  P
Čebulo narežemo na tanke obročke in začinimo.      Mocarelo      narežemo na štiri debele rezine in začinimo  P
Pokapljamo z balzamičnim kisom. Ravioli z      mocarelo      Potrebujemo (za štiri) : 4 artičoke, 3 hlebčke  P
vzamemo artičoke in jih narežemo na koščke.      Mocarelo      narežemo na kose in jih damo skupaj s koščki  P
potresemo s preostalo narezano zelenjavo in naribano      mocarelo.     Pokapamo z olivnim oljem in na hitro zapečemo  P
odrežemo od pečke in ga zrežemo na tanke rezine.      Mocarelo      oplaknemo, popivnamo s papirjem, razpolovimo  P
premešamo v skledi, solato potresemo z narezano      mocarelo      ali tofujem. Prelijemo s sladkim prelivom, ki  P
kar je zelo ugodno, saj dobiš na njej tudi      mocarelo!      Sicer pa je v Neaplju težko najti slabo pico  P
namesto piščanca poskusimo pegatko, navadno      mocarelo      zamenjajmo z bivoljo, sol s solnim cvetom, suhe  P
dokazal, da so okusne že na prvi pogled. Bučke z      mocarelo      in paradižnikom Potrebujemo (za štiri): 4 običaj  P
Postrežemo na ovalnih krožnikih, na bučke in      mocarelo      položimo rezine paradižnika in ga posujemo s  P
lahko s tem tudi pohvalite? Piščančji file z      mocarelo,      pršutom in svežo paradižnikovo omako po lastnem  P
mulijo bivoli, ki dajejo mleko za najboljšo      mocarelo      na svetu.Italijanski Settentrione že od nekdaj  P
Paradižnikovo rdečo je kombiniral z belo      mocarelo      in sveže zeleno baziliko. In menda ni bilo na  P
s česnom brbotajo, mi pa med tem "naseckamo"      mocarelo.     Če gre za majhne kroglice, jih lahko zgolj prepolovim  P
z vročim lešnikovim maslom, na koncu dodamo      mocarelo,      olive in peteršilj.Zmešamo in nemudoma postrežemo  P
parmezanom dobijo žlahten okus. KROSTINI Z      MOCARELO      Majhne rezine belega kruha, namazane s česnovim  P
z lisičkami, lisičkami in jurčki z beluši in      mocarelo      buffalo, govejim consumetom, očiščenimi repki  P
dvigovati preveč prahu, saj bi po škandalu z      mocarelo,      zastrupljeno z dioksinom, Italija še dodatno  P
Iz nahrbtnika odvijem sendvič. Vau. Z      mocarelo.      In celo ena bazilika se je skrila nekje na sredini  P
Je vsaj senca. Kar koli, lahko recimo z      mocarelo      in paradižnikom.Saj je menda svež.  P
Marjana Simčiča pripravil njoke s pršutom in      mocarelo      Rebula Marjana Simčiča iz Cegla v Brdih ima  P
gostilne Medana v Ljubljani pa njoke s pršutom in      mocarelo.      *****   P
Alenka Bole Vrabec Fige z      mocarelo      in medom Za 4 osebe: 8 svežih, zrelih fig,  P
na testeninah, na pici pa se raje zanesite na      mocarelo.     Preizkušeno!   P
tudi na slovenskih jedilnikih. Paradižnik z      mocarelo      caprese.Precej preprosto.   P
hrustljavega testa s svežo paradižnikovo omako,      mocarelo,      olivami, sardelnimi fileti in ščepcem origana  P
začimbah ‐ V slast gre sendvič z jajčevci in      mocarelo,      za posladek pa sadna solata MANJ JE VEČ   P
pripravili sendvič, naj bo število rezin parno.      Mocarelo      narežite na drobne koščke, posušene paradižnike  P
na drugi strani. Polovico rezin posipajte z      mocarelo      in suhim paradižnikom, nato pa jih pokrijte  P
natrgajte na manjše in stresite v posodo za solato.      Mocarelo      narežite na majhne kose, češnjevce prepolovite  P
vinom. »Obrok lahko začnemo s paradižnikom z      mocarelo      in baziliko, nadaljujemo s hladno kivijevo juho  P
Moški v kuhinji Riževe kroglice z      mocarelo      Tekst in foto: MARKO MARGONI   P
sol * sveže mlet poper. Priprava: Tofu in      mocarelo      narežemo na čim tanjše rezine, prav tako paradižnik  P
s kislo smetano, obložimo z rukolo, tofujem,      mocarelo      in paradižnikom.Solimo in popramo.  P
kis vloženo zelenjavo. S paradižnikom in      mocarelo      Pogače obložimo s tankimi rezinami paradižnika  P
dober zrezek s paradižnikovo solato z rukolo in      mocarelo,      je življenje čudovito.Ker si takšno naredim  P
kulinarična dobrota. Ampak starani sir, jogurt,      mocarelo,      camembert, razne mehke sire z zelišči ‐ vse  P
Damo jih na krožnik, da se ohladijo.      Mocarelo      odcedimo in narežemo na koščke.Paradižnike narežemo  P
solatni preliv. V skledi zmešamo testenine,      mocarelo,      paradižnike in artičoke ter solatni preliv.  P
tenke kolobarje, in na majhne kocke zrezano      mocarelo.      Ohrovt s fižolom in jajci   P
Medtem narežemo majhne paradižnike na četrtinke,      mocarelo      na koščke, dodamo olive in tunino, ki jo natrgamo  P
narežemo na 1 cm debele prečne rezine. Tudi      mocarelo      narežemo na rezine.Testo tanko razvaljamo na  P
želimo, da je pogača pikantnejša, nadomestimo      mocarelo      z 200 g sira feta.Sir nadrobimo med smetanov  P
ne ohladijo. Zrežemo jih na tanke kolobarje,      mocarelo      pa na majhne kocke.Primešamo solati in takoj  P
na rezine. Paradižnik narežite na četrtine,      mocarelo      pa na rezine.Zmešajte kis, olivno olje, sol  P
olivno olje, sol in gorčico. Narezan krompir,      mocarelo      in paradižnik pahljačasto naložite na krožnik  P
začinimo s timijanom, dodamo kis in ščep sladkorja.      Mocarelo      narežemo na rezine, parmezan naribamo.V manjši  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA