nova beseda iz Slovenije

laktozo (39)


tuji valuti, vrečke in folijo za pakiranje ter      laktozo      za redčenje heroina in precejšnje število nabojev  D
sestavine, ki so sicer namenjene človeku. Razkrajajo      laktozo,      beljakovine, nekatere razkrajajo maščobo v mleku  D
bakterije, ki so človeku koristne. Pretvarjajo      laktozo      in na neki način pomagajo pri prebavi.Vsi fermentira  D
različne primesi, na primer paracetamol ali      laktozo,      da povečajo količino za vsaj tretjino in s tem  D
Gvinejo, 14. encim v črevesnem soku, ki razgradi      laktozo,      16. trdna, mazava snov za zmanjševanje trenja  D
nastajajo zaradi pomanjkanja encimov, ki »znajo« z      laktozo.      Pomanjkanje je lahko dedno (redko), posledica  D
stanju pred boleznijo.« Težave s fruktozo,      laktozo      in histaminom Danes so vedno pogostejše (pre  D
nameraval preprodati. Poleg tega so odkrili tudi      laktozo,      ki jo preprodajalci običajno dodajajo heroinu  D
vsakdanjemu mleku ali siru. Če ste alergični na      laktozo,      se odločite za jogurt ali dozorele vrste sira  P
proizvaja dovolj beta-laktaze, encima, ki pretvarja      laktozo      v enostaven sladkor, ki se lažje vsrka. Ravnajte  P
kot 60 kilogramov. - imajo intoleranco na      laktozo,      kar z drugimi besedami pomeni, da v njihovem  P
izdelkov temelji na dodatku encima, ki razgradi      laktozo,      toda v mleku kljub temu lahko ostanejo sledovi  P
naravno upada proizvodnja laktaze, encima, ki      laktozo      cepi na dve sestavini, na enostavna sladkorja  P
primeru utegnejo mleko in jedi, ki vsebujejo      laktozo,      povzročati prebavne preglavice.Tudi z laktozo  P
laktozo, povzročati prebavne preglavice. Tudi z      laktozo      bogata sirotka prej odmaga, kot pomaga. Če ne  P
laktoze, priporočamo vsem, ki imajo intoleranco na      laktozo      (pomanjkanje encima laktat-dehidrogenaze), še  P
beljakovin in nič maščob, zato pa skoraj vso      laktozo      izhodiščnega mleka ter precej rudnin in vitaminov  P
laktobacilov, a tudi kvasovke, ki znajo fermentirati      laktozo.     Običajne kvasovke, ki sicer navdušeno predelujejo  P
Pazite na hrano Mleko, sir in jogurt kopičijo      laktozo      v ustih, bakterije pa laktozo pretvarjajo v  P
jogurt kopičijo laktozo v ustih, bakterije pa      laktozo      pretvarjajo v snovi, ki povzročajo slab zadah  P
nikoli ne ukinjamo. Otroku dodamo mlečni sladkor,      laktozo      s čajem na tešče ali sladke kamilice.Redko se  P
ljudi ne prenese laktoze. Preobčutljivost na      laktozo      pomeni, da telo ne ve, kako naj prebavi mleko  P
veliko "vetrovnih" encimov in so preobčutljivi na      laktozo,      torej lahko napenja celo mleko. 3.  P
mazil, ki vsebujejo "ksanitine", retinoide,      laktozo      in različne zeliščne izvlečke. Tehnologija  P
si čas za sprostitev. - Ste občutljivi na      laktozo?     Laktoza je ena od manj pogostih povzročiteljev  P
mlečnokislinske bakterije mlečne lahko spremenijo      laktozo      v mlečno kislino, kar je v pomoč osebam, ki  P
kar je v pomoč osebam, ki so občutljive na      laktozo.      2.  P
od mleka tudi za vse, ki so preobčutljivi na      laktozo      oziroma mlečni sladkor.Tisti, ki pazijo na svojo  P
neravnotežje, ki ga je mogoče doseči na primer z      laktozo.     Pri zdravljenju diareje medicina le redko igra  P
truda, volje in iznajdljivosti. Intoleranca za      laktozo      je najpogostejša presnovna motnja.Zakaj nastane  P
nastane? Vzrokov za nastanek intolerance za      laktozo      je izredno veliko.V nasprotju z večinskim mnenjem  P
mlečne beljakovine. Katera živila vsebujejo      laktozo?      Mleko, nekateri mlečni izdelki in seveda živila  P
pripravljena z mlekom ali jim je mleko dodano.      Laktozo      lahko vsebujejo tudi nekatere sladice in zdravila  P
na kravje mleko. Kaj pa pri intoleranci za      laktozo?      Odvisno od okvare.  P
treba po vsej verjetnosti popolnoma izločiti      laktozo.     Pri pridobljenih okvarah je je nekaj dovoljeno  P
alergiji na kravje mleko in ribe, intoleranci na      laktozo      in pri (dietni) prehrani z malo soli je že treba  P
z vlakninami bogata hrana, hrana, ki vsebuje      laktozo      (mleko, sladoled), hrana z veliko fruktoze   P
Poleg omenjenih sestavin sirotka vsebuje še      laktozo      (mlečni sladkor), ki je dober vir energije,  P
heroinom, saj se oba dostikrat mešata tudi z      laktozo      in glukozo. Laktoza je bolj primerna, ker ni  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA