nova beseda iz Slovenije

kvinoja (13)


Pražite v moderni kuhinji (pira, kamut, amarant,      kvinoja,      proso ...) ~ Prijave na tel. (041) 813 055 (Tanja  P
resnici primerni predvsem riž, proso, ječmen,      kvinoja      in oves. Podobno kot za ljudi s krvno skupino  P
kuskus, glutenska moka, brezglutenski kruh,      kvinoja,      riževa smetana, izdelki iz pire. Seveda morajo  P
Eden od primerov sistematičnega zanemarjanja je      kvinoja      v Peruju, ki jo imajo nekateri poznavalci za  P
ga za nadeve, pečene jedi in žitne zajtrke.      Kvinoja      zaradi svoje bogate hranilne vrednosti velja  P
bodisi z žitaricami (kuhana pšenica, pira,      kvinoja,      oves, proso, ajda, polnovredne testenine ali  P
jo preprosto speremo in nehamo uporabljati.      Kvinoja      s kurkumo Potrebujemo: 200 g kvinoje, 2 srednje  P
pustimo posodo na izklopljeni plošči, dokler se      kvinoja      in zelenjava ne zmehčata.Po približno petnajstih  P
*****      Kvinoja      Idealna brezglutenska dieta   P
lahko v njej operemo tudi kakšen kos perila.      Kvinoja      daje telesu poleg beljakovin in kalcija še dovolj  P
minutah. Nato posodo odstavimo in pustimo, da se      kvinoja      do konca napne in ohladi.Medtem operemo bučke  P
kolobarje oziroma koščke. Skupaj z grahom jih, ko      kvinoja      vre že pet ali deset minut, stresemo k njej  P
1 : 3. Potem posodo odstavimo in pustimo, da      kvinoja      v pokriti posodi stoji še od pet do deset minut  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA