nova beseda iz Slovenije
Pražite v moderni kuhinji (pira, kamut, amarant, | kvinoja, | proso ...) ~ Prijave na tel. (041) 813 055 (Tanja | P |
resnici primerni predvsem riž, proso, ječmen, | kvinoja | in oves. Podobno kot za ljudi s krvno skupino | P |
kuskus, glutenska moka, brezglutenski kruh, | kvinoja, | riževa smetana, izdelki iz pire. Seveda morajo | P |
Eden od primerov sistematičnega zanemarjanja je | kvinoja | v Peruju, ki jo imajo nekateri poznavalci za | P |
ga za nadeve, pečene jedi in žitne zajtrke. | Kvinoja | zaradi svoje bogate hranilne vrednosti velja | P |
bodisi z žitaricami (kuhana pšenica, pira, | kvinoja, | oves, proso, ajda, polnovredne testenine ali | P |
jo preprosto speremo in nehamo uporabljati. | Kvinoja | s kurkumo Potrebujemo: 200 g kvinoje, 2 srednje | P |
pustimo posodo na izklopljeni plošči, dokler se | kvinoja | in zelenjava ne zmehčata.Po približno petnajstih | P |
***** | Kvinoja | Idealna brezglutenska dieta | P |
lahko v njej operemo tudi kakšen kos perila. | Kvinoja | daje telesu poleg beljakovin in kalcija še dovolj | P |
minutah. Nato posodo odstavimo in pustimo, da se | kvinoja | do konca napne in ohladi.Medtem operemo bučke | P |
kolobarje oziroma koščke. Skupaj z grahom jih, ko | kvinoja | vre že pet ali deset minut, stresemo k njej | P |
1 : 3. Potem posodo odstavimo in pustimo, da | kvinoja | v pokriti posodi stoji še od pet do deset minut | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |