nova beseda iz Slovenije
svetuje z veliko važnostjo in mlaskne z jezikom: » | Kopun | s kompotom!Altro che! - | A |
vselej kaj boljšega za želodec, pleče, klobasa, | kopun | ali kaj drugega takega.Obenem se je mogel potnik | A |
kakih sto jajc ali kak par piščet ali pitan | kopun, | repno seme, predivo in drugi taki kmečki pridelki | A |
bogatija doma tam, kjer se je znašel na mizi pečen | kopun. | Za prvi zarod so poskrbeli sodelavci ljubljanske | D |
je tudi vrste novih jedi. Ena takih je bila » | kopun | Derby«, pečen piščanec, nadevan z rižem, tartufi | D |
si je tudi vrsto novih jedi, kot so, denimo, | kopun | Derby, pečen piščanec, nadevan z rižem, tartufi | D |
se je tudi veliko novih jedi. Takšne so bile » | kopun | Derby«, pečen piščanec, nadevan z rižem, tartufi | D |
D, kastriran petelin. Poznate ta izraz, | kopun. | Imate mogoče kakšne prednike s kmetov? | G |
Wolfganga Amadeusa Mozarta v slikah in razstava | Kopun, | kompot in kajzerica: kulinarika in hrana v Mozartovem | P |
je bila res sladka in slastna. Drugič, pitan | kopun | in več kokoši, dušenih in serviranih v lastnem | P |
pripravila kuharica Marija, to brez dvoma drži. | Kopun | je bil točno tak, kot ga je predstavil Srečko | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |