nova beseda iz Slovenije
ploščo iz barvastega ali črnega mavca. Vanjo | izdolbemo | okrasje, najpogosteje cvetje, živali, vejice | G |
lotimo tako, da sadež razpolovimo in z žličko | izdolbemo | semena, lahko ga razrežemo na krhlje ali ga | P |
operemo in mu odrežemo del okoli peclja. Z žličko | izdolbemo | notranjost in ga obrnemo, da se odcedi.Paradižnikovo | P |
minut. Medtem odrežemo štručki en krajec in ji | izdolbemo | sredico.Če se je v ponvi nabralo veliko tekočine | P |
kar sam, brez dodatkov (kaki prerežemo in meso | izdolbemo | s žličko), vendar lahko popolnoma spremenimo | P |
veselje na zabavi Hlebcu odrežemo pokrov in mu | izdolbemo | sredico.Nato ga nadevamo s plastmi na žaru popečenih | P |
slani vodi. Nato jih prerežemo in z vilicami | izdolbemo | meso.Sestavljeno je iz dolgih vlaken, ki so | P |
jim odstranimo koščice in iz polovic z žlico | izdolbemo | meso.Gladko ga pretlačimo z vilicami (ali razmešamo | P |
prerežemo, odstranimo koščico in iz obeh polovic | izdolbemo | meso.Stresemo ga v mešalnik, zalijemo z mlekom | P |
Priprava : avokado olupimo (sadež lahko tudi | izdolbemo | in pozneje uporabimo kot skodelice).Narežemo | P |
prepolovimo in mu odstranimo koščico. Meso | izdolbemo | z žlico in ga skupaj s kaprami in grobo sesekljanimi | P |
na polovici, mu odstranimo koščico in z žlico | izdolbemo | meso.Gladko ga pretlačimo ali razmešamo z mlekom | P |
prerežemo na polovici, odstranimo koščico in | izdolbemo | meso.Pretlačimo ga z vilicami z nekaj žlicami | P |
Priprava: Avokado prerežemo in odstranimo koščico. | Izdolbemo | meso in ga v mešalniku gladko razmešamo s sojinim | P |
prerežemo na polovice in z nožkom za dolbenje | izdolbemo. | V hruške nadevamo skutni nadev z datlji. | P |
napitke, ga samo prerežemo, izkoščičimo in z žlico | izdolbemo | meso. Začinjena krema | P |
prerežemo, odstranimo koščico in iz obeh polovic | izdolbemo | meso.V mešalniku ga gladko razmešamo s sojinim | P |
Avokado prerežemo, odstranimo koščico ter z žlico | izdolbemo | meso.Pokapamo ga z limoninim sokom in ga z vilicami | P |
Priprava : Bučam najprej odstranimo semena in jim | izdolbemo | meso.Narežemo ga na manjše kocke. | P |
Priprava: Avokado razpolovimo in mu z žlico | izdolbemo | meso.V mešalniku ga skupaj s sojino omako, gorčico | P |
četrtine. Avokado prerežemo, ga izkoščičimo in mu | izdolbemo | meso.Oboje damo v mešalnik, solimo, popramo | P |
Avokado prerežemo in mu odstranimo koščico. Meso | izdolbemo | z žlico, ga pokapamo z limoninim sokom in gladko | P |
Prerežemo avokado, odstranimo koščico in z žlico | izdolbemo | meso. Skupaj s sojino omako vmešamo kose avokadovega | P |
Avokado prerežemo in izkoščičimo. Z žlico | izdolbemo | meso in ga skupaj s kuhanim pirinim zrnjem, | P |
z veliko žlico izpraskamo semena. Sadno meso | izdolbemo | z nožem za izrezovanje kroglic. Grozdne jagode | P |
prerežemo avokado, ga izkoščičimo in z žlico | izdolbemo | meso.V mešalniku ga skupaj z mlekom in sojino | P |
krhlje. Zmajeve sadeže prerežemo in z žličko | izdolbemo | meso.Vse stresemo v skledo, dodamo limonin sok | P |
Avokado in zmajeve sadeže prerežemo in iz polovic | izdolbemo | meso v poljubnih koščkih.Pokapamo jih z limoninim | P |
vanilje. Priprava: Zmajeve sadeže prerežemo in | izdolbemo | meso.Rdeče pomaranče olupimo in razdelimo na | P |
mleka. Zgornjo tretjino lepinje odrežemo in | izdolbemo | sredico, da nastane plitva skledica z robom | P |
nato z okroglim nožičem za melone iz sadeža | izdolbemo | kroglice ter jih zdevamo v posodo za bovlo. | P |
Pustimo, da se malo ohladijo, potem pa meso | izdolbemo | in ga damo v skledo.Dodamo tudi pečene paprike | P |
v slani vodi, ohladimo, prerežemo na pol in | izdolbemo | rumenjake.Polovice v trdo kuhanih beljakov položimo | P |
zlato rumena. Če so repe večje, jih olupimo, | izdolbemo, | napolnimo z napol kuhano kašo ter jih zložimo | P |
hladno, da počiva. Hruške umijemo, z nožkom | izdolbemo | peščišča in jih odstranimo.Hruške nato olupimo | P |
hladilnika. Hruški na tanko olupimo, prerežemo in | izdolbemo | ter odstranimo peščišče.Polovice takoj pokapljamo | P |
Prerežemo ga po dolgem na dva dela, nato z žlico | izdolbemo | zelenkasto meso, vendar tako, da ne poškodujemo | P |
odrežemo tudi spodaj, da ravno stoji. Jabolku | izdolbemo | peščišče, vendar tako, da spodaj ne nastane | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |