nova beseda iz Slovenije
z začimbami pustimo en dan v vodi, potem pa | cvremo | na olju.Med perzijskimi sladicami je značilen | D |
splošni nauk: več akrilamida se tvori, če živila | cvremo | ali pečemo, če to delamo pri temperaturah, višjih | D |
odgovorne pri odločitvah, mi uporabniki pa se | cvremo | poleti na razbeljenem asfaltu.Oglašajo se tudi | D |
v olje, in drugo, posodo pokrijemo in počasi | cvremo. | Ko krof na spodnji strani porumeni, ga obrnemo | D |
Hrano, na primer krompir, meso ali ribe lahko | cvremo | v posebni električni pripravi.Cvrtnik. | G |
Lahko jo jemo surovo ali jo dušimo oziroma | cvremo; | lahko jo uporabimo zgolj kot začimbo, pogosto | P |
jo lahko na kopico načinov; lahko jo pečemo, | cvremo, | kuhamo ...Poleti nikakor ne pozabimo na sadje | P |
in nekoliko olivnega olja. Ko se maslo stopi, | cvremo | kotlet toliko časa, da postane zlatorumene barve | P |
poglavje je priprava hrane. "Pri nas hrane ne | cvremo, | ne pražimo in je ne pečemo pri visokih temperaturah | P |
so za omake in zelenjavne juhe, prav tako jih | cvremo, | pečemo ali opečemo na žaru.Plodove lahko v kleti | P |
precej izrazit in eksotičen. Njihove liste lahko | cvremo | v voku, dodamo zelenjavnim juham in podobno | P |
politiki in šolstvu, saj jih lahko pečemo, | cvremo, | kuhamo, iz njih izdelujemo lepilo, rezljamo | P |
kot smo se naučili: kuhamo jo v veliko vode, | cvremo | v maščobi pri izjemno visokih temperaturah ali | P |
Paziti moramo, da se nam ne sprimejo. | Cvremo | jih minuto do dve, da so zlato rjavi in hrustljavi | P |
podobno vrednost kot dobra olja. Hrane tudi ne | cvremo, | ker se živila preveč napijejo maščob in ker | P |
vendar ne smejo biti preveč skupaj. Zvitke | cvremo | tako dolgo, da postanejo enakomerno svetlo rjavi | P |
spremenil njeno kuhanje: »Ne silimo ga s hrano, ne | cvremo, | ne delamo veliko krompirja, ampak vedno kuham | P |
potunkamo v testo, ki se mora lepo oprijeti. | Cvremo | pri zmerni temperaturi, da se jabolko zmehča | P |
MAŠČOBA KOT GORIVO Olje, v katerem | cvremo | živila, velja za pravo ekološko alternativo | P |
najraje. Lahko jo dušimo, popečemo na žaru ali | cvremo | in uporabimo različne osnove, kot so paradižnikova | P |
dodajamo mastne omake, meso, celo zelenjavo | cvremo. | Nasprotje temu je pusta azijska priprava hrane | P |
še od deset do petnajst minut. Krofe v olju | cvremo | nekaj minut, da zlato porumenijo, vmes jih obrnemo | P |
delu pečemo hrano na žaru, na drugem pa hrano | cvremo. | Dodatna maščoba za peko ni potrebna, saj ima | P |
centimeter visoko. V njem po etapah po 5 minut | cvremo | mesne cmočke.Med cvrenjem jih nekajkrat obrnemo | P |
ko to berete, zebe, prav mogoče pa je, da se | cvremo | tako ali še bolj kot prejšnji teden.Letošnje | P |
tanke paličice. V kozici razgrejemo olje in | cvremo | narezane bučke po porcijah, da se hrustljavo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |