nova beseda iz Slovenije

cvremo (26)


z začimbami pustimo en dan v vodi, potem pa      cvremo      na olju.Med perzijskimi sladicami je značilen  D
splošni nauk: več akrilamida se tvori, če živila      cvremo      ali pečemo, če to delamo pri temperaturah, višjih  D
odgovorne pri odločitvah, mi uporabniki pa se      cvremo      poleti na razbeljenem asfaltu.Oglašajo se tudi  D
v olje, in drugo, posodo pokrijemo in počasi      cvremo.     Ko krof na spodnji strani porumeni, ga obrnemo  D
Hrano, na primer krompir, meso ali ribe lahko      cvremo      v posebni električni pripravi.Cvrtnik.  G
Lahko jo jemo surovo ali jo dušimo oziroma      cvremo;      lahko jo uporabimo zgolj kot začimbo, pogosto  P
jo lahko na kopico načinov; lahko jo pečemo,      cvremo,      kuhamo ...Poleti nikakor ne pozabimo na sadje  P
in nekoliko olivnega olja. Ko se maslo stopi,      cvremo      kotlet toliko časa, da postane zlatorumene barve  P
poglavje je priprava hrane. "Pri nas hrane ne      cvremo,      ne pražimo in je ne pečemo pri visokih temperaturah  P
so za omake in zelenjavne juhe, prav tako jih      cvremo,      pečemo ali opečemo na žaru.Plodove lahko v kleti  P
precej izrazit in eksotičen. Njihove liste lahko      cvremo      v voku, dodamo zelenjavnim juham in podobno  P
politiki in šolstvu, saj jih lahko pečemo,      cvremo,      kuhamo, iz njih izdelujemo lepilo, rezljamo  P
kot smo se naučili: kuhamo jo v veliko vode,      cvremo      v maščobi pri izjemno visokih temperaturah ali  P
Paziti moramo, da se nam ne sprimejo.      Cvremo      jih minuto do dve, da so zlato rjavi in hrustljavi  P
podobno vrednost kot dobra olja. Hrane tudi ne      cvremo,      ker se živila preveč napijejo maščob in ker  P
vendar ne smejo biti preveč skupaj. Zvitke      cvremo      tako dolgo, da postanejo enakomerno svetlo rjavi  P
spremenil njeno kuhanje: »Ne silimo ga s hrano, ne      cvremo,      ne delamo veliko krompirja, ampak vedno kuham  P
potunkamo v testo, ki se mora lepo oprijeti.      Cvremo      pri zmerni temperaturi, da se jabolko zmehča  P
MAŠČOBA KOT GORIVO Olje, v katerem      cvremo      živila, velja za pravo ekološko alternativo  P
najraje. Lahko jo dušimo, popečemo na žaru ali      cvremo      in uporabimo različne osnove, kot so paradižnikova  P
dodajamo mastne omake, meso, celo zelenjavo      cvremo.      Nasprotje temu je pusta azijska priprava hrane  P
še od deset do petnajst minut. Krofe v olju      cvremo      nekaj minut, da zlato porumenijo, vmes jih obrnemo  P
delu pečemo hrano na žaru, na drugem pa hrano      cvremo.     Dodatna maščoba za peko ni potrebna, saj ima  P
centimeter visoko. V njem po etapah po 5 minut      cvremo      mesne cmočke.Med cvrenjem jih nekajkrat obrnemo  P
ko to berete, zebe, prav mogoče pa je, da se      cvremo      tako ali še bolj kot prejšnji teden.Letošnje  P
tanke paličice. V kozici razgrejemo olje in      cvremo      narezane bučke po porcijah, da se hrustljavo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA