nova beseda iz Slovenije
tveganji za glavne protagoniste (Potrditev, Vnos, | Biskvit) | , spregovori o občutljivih problemih »lastninjenja | D |
Trudil sem se, da bi z vilico prerezal suhi | biskvit | koščka torte, ki so mi ga ponudili, slaščičar | D |
brezalkoholno in alkoholno pijačo, moko, celo | biskvit | za sladice.Kosilo na vrhu hribčka s pogledom | D |
ognju pečen krompir, meso, jabolčno čežano, | biskvit | in limonado.Potem pa triurni žur ob pesmih, | D |
prava torta, ampak je samo en navaden okrogel | biskvit | s kremo.Torta je popolne okrogle oblike in njena | D |
šunko in grahom. Schöberl je skupno ime za slani | biskvit | z različnimi zelenjavnimi ali mesnimi dodatki | D |
posebej všeč mi je bilo nadaljevanje, spodaj | biskvit | iz cvetače, zgoraj žličnik iz čokolade, vmes | D |
18. Lala, 19. kop, 22. noema, 24. šota, 25. | biskvit, | 27. Alah, 28. amonit, 29. slovo, 30. seno, 31 | D |
Z modela odstranimo obroč in počakamo, da se | biskvit | ohladi.Šele takrat ga premažemo z vrelo marelično | D |
brez ugovarjanja zarezala v belo čokolado oblit | biskvit | z občinskim grbom.Narisani enoglavi nekronani | D |
sladice. Krhke flancate, potico, buhteljne in | biskvit | pečem samo po njenih napotkih,« pravi sogovornik | D |
za mojstra spodobi, v peči na drva peče tako | biskvit, | kot imenujejo prvo peko keramike, kot tudi črno | D |
z učiteljskim glasom razlaga, kako se speče | biskvit | ali naredi stejk z vinsko omako.Potem pa v prozorni | D |
vsaj dva dni priprav. Prvi dan je treba speči | biskvit, | drugi dan jih je treba nadevati s kremo, tretji | D |
prispevkih. Uvodoma je objavljena proza Andreja Arka | Biskvit, | ki oživlja nekdanje tragikomične zaplete ob | D |
30. sršenar, 33. Arai, 35. No, 36. črevo, 39. | biskvit, | 41. Alain, 42. aktovka, 43. rolka. Vrtimo | D |
sladicah, kot so piškoti, sladek kruh, puding in | biskvit, | številni sladokusci pa prisegajo na kombinacijo | P |
zlahka zdrsi ven, nepogrešljivi so za droben | biskvit, | v njih pa je mogoče speči celo vsakemu gostu | P |
Najprej pri zelo visoki temperaturi spečejo » | biskvit« | (keramično črepinjo), s čimer zagotovijo večjo | P |
žganja: na zmerni temperaturi hkrati pečejo | biskvit | in glazuro. Ta način žganja naj bi omogočal | P |
prodaji, kakor sta mineralna voda Knjaz Miloš in | biskvit | Jafa, med reklamami ne pojavljajo niti za vzorec | P |
rezina, čokoladni mousse s pomarančno kremo, | biskvit | z gozdnimi sadeži ali perverzna različica: profiterol | P |
približka te sladice, čokoladna kocka (temni | biskvit | z rožiči, orehi in čokolado) pa bi še dobil | P |
pečici na 200 stopinj Celzija 10 minut. Pečen | biskvit | takoj položimo v model in pustimo, da se ohladi | P |
sladkorja v prahu, 8 dag moke in 5 dag masla; za | biskvit: | 3 jajca, 5 dag sladkorja, 7,5 dag moke in 3 | P |
papir ter postavimo v zamrzovalnik. Pripravimo | biskvit. | Jajca in sladkor stepamo, da se masa zgosti in | P |
primešamo še med moko primešane mlete mandlje. | Biskvit | namažemo na strjeno beljakovo maso in pečemo | P |
sladkorni sirup. Rahlo premešamo in maslo vlijemo v | biskvit. | Postavimo za tri ure v hladilnik, da se krema | P |
segrevamo, da se sladkor raztopi. Sestavljanje: | biskvit | z orehi pokapamo s tretjino sirupa in prekrijemo | P |
tretjina rumene kreme. Nanjo položimo kakavov | biskvit | in nadaljujemo kot prej.Na koncu prekrijemo | P |
smetano stepemo, da nastane krema. Ohlajen | biskvit | trikrat prerežemo in navlažimo s sokom od kompota | P |
pripravljajo prigrizke: piškote, marmornati | biskvit | in hrustljavo pečeno rjavo testo s sezamom. | P |
pripravili sladico, ki bo dolga kar 600 metrov, | biskvit | bo narejen iz povsem naravnih sestavin, nadev | P |
Dravi pa so zraven ponudili avtorsko slaščico: | biskvit | in sladoled, vse narejeno z bučnim oljem in | P |
Visočnik. K sladkemu renskemu rizlingu so ponudili | biskvit, | narejen z bučnim oljem, obdan z mletimi bučnimi | P |
v gostilni Pec v Selnici ob Dravi pripravili | biskvit | z bučnim oljem in semeni, prelit s čokolado | P |
grenek, ne kakšen umeten prah za rjave napitke. | Biskvit | je še posebno rahlo testo; zmeša se ga hitro | P |
šest ur, še bolje čez noč, da se dobro strdi. | Biskvit | zvrnemo iz modla in ga pustimo na rešetki, da | P |
skupaj z maslom in preliješ čez ne preveč vroč | biskvit! | - Kocke bodo boljše naslednji dan. | P |
uporabimo poseben model z obliko jagnjeta. Ko je | biskvit | pečen, ga okrasimo z asparagusom ali drugim | P |
privlačni, kot so v resnici okusni. Največkrat je | biskvit | presuh, premalo čokoladen, preliv pa absolutno | P |
ima slavna polsestra: rahel, čokoladno sočen | biskvit | (ki mu nekaj drobnih koščkov lešnikov tudi ne | P |
več kozarcev) namesto piškotov uporabimo domač | biskvit. | Ponudimo z žlicami na dolgih ročajih in kozarcem | P |
štajersko-prekmurskim bučnim oljem oljarne Kocbek. | Biskvit | je bil pečen z bučnim oljem, v vaniljevo kremo | P |
Pečenje: 10 minut Sestavine: za | biskvit: | 4 beljaki + 100 g sladkorja + ščepec soli + | P |
Pečemo na srednji rešetki v pečici 10 minut, da | biskvit | zlato zarumeni.Kuhinjsko krpo potresemo s sladkorjem | P |
potresemo s sladkorjem. Na krpo zvrnemo pečeni | biskvit. | Papir za peko prekrijemo z vlažno kuhinjsko krpo | P |
biskvitno ploščo. S pomočjo spodnje krpe zvijemo | biskvit | v rulado.Rulado posujemo s sladkorjem v prahu | P |
Za 4 osebe Sestavine za | biskvit | : 2 jajci + 40 g sladkorja + 40 g moke + 10 | P |
namažemo testo pol centimetra na debelo. V pečici | biskvit | pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 8 | P |
stopinjah Celzija približno 8 minut. Pečeni | biskvit | še vroč vzamemo iz pekača in ga na pladnju ohladimo | P |
vse skupaj premešamo. Kremo takoj namažemo na | biskvit, | iz katerega smo prej izrezali dvanajst kosov | P |
eno tortico potrebujemo tri taka srca. Spodnji | biskvit | v obliki srca namažemo z jagodno kremo, nanj | P |
ali poudarijo njegovo barvo, zaradi njih je | biskvit | ali krema lepo rumene barve, na druge lastnosti | P |
smetano. Priprava: Najprej pripravimo in spečemo | biskvit. | Stalimo maslo in pustimo, da se ohladi. | P |
Za 4 osebe Sestavine: | biskvit: | 8 jajc + 3 dag moke + 2,5 dag sladkorja + 2 | P |
temu primešamo še čokolado v prahu in moko. | Biskvit | damo v okrogel model in pečemo v pečici 45 minut | P |
stopinj Celzija. Priprava torte: ohlajen | biskvit | dvakrat prerežemo, da dobimo tri plasti.Eno | P |
Borovničev minjon -Sestavine: Temni | biskvit: | 18 dag moke + 6 jajc + 18 dag sladkorja + 2 | P |
uporabimo na primer model ovalne oblike. Na | biskvit | ovalne oblike namažemo kremo in ga pokrijemo | P |
Za 8 oseb (kosov) -Sestavine: | Biskvit: | 4 jajca + 12 dag sladkorja + 10 dag moke + 1 | P |
Za 12 kosov -Sestavine: Temni | biskvit: | 6 jajc + 18 dag moke + 18 dag sladkorja + 2 | P |
Počivanje v hladilniku: 2 uri Sestavine: za | biskvit: | 3 jajca * 90 g sladkorja * 90 g moke.*Za nadev | P |
Zmes damo v tortni model. | Biskvit | pečemo pri 175 stopinjah 15 minut.Jabolka olupimo | P |
Odstavimo. | Biskvit | vzamemo iz modela.Papir odstranimo. | P |
modela, da lepše in lažje oblikujemo kolač. Na | biskvit | porazdelimo jabolčni nadev.Nato postavimo kolač | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |