nova beseda iz Slovenije

biskvit (66)


tveganji za glavne protagoniste (Potrditev, Vnos,      Biskvit)     , spregovori o občutljivih problemih »lastninjenja  D
Trudil sem se, da bi z vilico prerezal suhi      biskvit      koščka torte, ki so mi ga ponudili, slaščičar  D
brezalkoholno in alkoholno pijačo, moko, celo      biskvit      za sladice.Kosilo na vrhu hribčka s pogledom  D
ognju pečen krompir, meso, jabolčno čežano,      biskvit      in limonado.Potem pa triurni žur ob pesmih,  D
prava torta, ampak je samo en navaden okrogel      biskvit      s kremo.Torta je popolne okrogle oblike in njena  D
šunko in grahom. Schöberl je skupno ime za slani      biskvit      z različnimi zelenjavnimi ali mesnimi dodatki  D
posebej všeč mi je bilo nadaljevanje, spodaj      biskvit      iz cvetače, zgoraj žličnik iz čokolade, vmes  D
18. Lala, 19. kop, 22. noema, 24. šota, 25.      biskvit,      27. Alah, 28. amonit, 29. slovo, 30. seno, 31  D
Z modela odstranimo obroč in počakamo, da se      biskvit      ohladi.Šele takrat ga premažemo z vrelo marelično  D
brez ugovarjanja zarezala v belo čokolado oblit      biskvit      z občinskim grbom.Narisani enoglavi nekronani  D
sladice. Krhke flancate, potico, buhteljne in      biskvit      pečem samo po njenih napotkih,« pravi sogovornik  D
za mojstra spodobi, v peči na drva peče tako      biskvit,      kot imenujejo prvo peko keramike, kot tudi črno  D
z učiteljskim glasom razlaga, kako se speče      biskvit      ali naredi stejk z vinsko omako.Potem pa v prozorni  D
vsaj dva dni priprav. Prvi dan je treba speči      biskvit,      drugi dan jih je treba nadevati s kremo, tretji  D
prispevkih. Uvodoma je objavljena proza Andreja Arka      Biskvit,      ki oživlja nekdanje tragikomične zaplete ob  D
30. sršenar, 33. Arai, 35. No, 36. črevo, 39.      biskvit,      41. Alain, 42. aktovka, 43. rolka. Vrtimo  D
sladicah, kot so piškoti, sladek kruh, puding in      biskvit,      številni sladokusci pa prisegajo na kombinacijo  P
zlahka zdrsi ven, nepogrešljivi so za droben      biskvit,      v njih pa je mogoče speči celo vsakemu gostu  P
Najprej pri zelo visoki temperaturi spečejo »     biskvit«      (keramično črepinjo), s čimer zagotovijo večjo  P
žganja: na zmerni temperaturi hkrati pečejo      biskvit      in glazuro. Ta način žganja naj bi omogočal  P
prodaji, kakor sta mineralna voda Knjaz Miloš in      biskvit      Jafa, med reklamami ne pojavljajo niti za vzorec  P
rezina, čokoladni mousse s pomarančno kremo,      biskvit      z gozdnimi sadeži ali perverzna različica: profiterol  P
približka te sladice, čokoladna kocka (temni      biskvit      z rožiči, orehi in čokolado) pa bi še dobil  P
pečici na 200 stopinj Celzija 10 minut. Pečen      biskvit      takoj položimo v model in pustimo, da se ohladi  P
sladkorja v prahu, 8 dag moke in 5 dag masla; za      biskvit:      3 jajca, 5 dag sladkorja, 7,5 dag moke in 3  P
papir ter postavimo v zamrzovalnik. Pripravimo      biskvit.     Jajca in sladkor stepamo, da se masa zgosti in  P
primešamo še med moko primešane mlete mandlje.      Biskvit      namažemo na strjeno beljakovo maso in pečemo  P
sladkorni sirup. Rahlo premešamo in maslo vlijemo v      biskvit.      Postavimo za tri ure v hladilnik, da se krema  P
segrevamo, da se sladkor raztopi. Sestavljanje:      biskvit      z orehi pokapamo s tretjino sirupa in prekrijemo  P
tretjina rumene kreme. Nanjo položimo kakavov      biskvit      in nadaljujemo kot prej.Na koncu prekrijemo  P
smetano stepemo, da nastane krema. Ohlajen      biskvit      trikrat prerežemo in navlažimo s sokom od kompota  P
pripravljajo prigrizke: piškote, marmornati      biskvit      in hrustljavo pečeno rjavo testo s sezamom.  P
pripravili sladico, ki bo dolga kar 600 metrov,      biskvit      bo narejen iz povsem naravnih sestavin, nadev  P
Dravi pa so zraven ponudili avtorsko slaščico:      biskvit      in sladoled, vse narejeno z bučnim oljem in  P
Visočnik. K sladkemu renskemu rizlingu so ponudili      biskvit,      narejen z bučnim oljem, obdan z mletimi bučnimi  P
v gostilni Pec v Selnici ob Dravi pripravili      biskvit      z bučnim oljem in semeni, prelit s čokolado  P
grenek, ne kakšen umeten prah za rjave napitke.      Biskvit      je še posebno rahlo testo; zmeša se ga hitro  P
šest ur, še bolje čez noč, da se dobro strdi.      Biskvit      zvrnemo iz modla in ga pustimo na rešetki, da  P
skupaj z maslom in preliješ čez ne preveč vroč      biskvit!      - Kocke bodo boljše naslednji dan.  P
uporabimo poseben model z obliko jagnjeta. Ko je      biskvit      pečen, ga okrasimo z asparagusom ali drugim  P
privlačni, kot so v resnici okusni. Največkrat je      biskvit      presuh, premalo čokoladen, preliv pa absolutno  P
ima slavna polsestra: rahel, čokoladno sočen      biskvit      (ki mu nekaj drobnih koščkov lešnikov tudi ne  P
več kozarcev) namesto piškotov uporabimo domač      biskvit.     Ponudimo z žlicami na dolgih ročajih in kozarcem  P
štajersko-prekmurskim bučnim oljem oljarne Kocbek.      Biskvit      je bil pečen z bučnim oljem, v vaniljevo kremo  P
Pečenje: 10 minut Sestavine: za      biskvit:      4 beljaki + 100 g sladkorja + ščepec soli +  P
Pečemo na srednji rešetki v pečici 10 minut, da      biskvit      zlato zarumeni.Kuhinjsko krpo potresemo s sladkorjem  P
potresemo s sladkorjem. Na krpo zvrnemo pečeni      biskvit.     Papir za peko prekrijemo z vlažno kuhinjsko krpo  P
biskvitno ploščo. S pomočjo spodnje krpe zvijemo      biskvit      v rulado.Rulado posujemo s sladkorjem v prahu  P
Za 4 osebe Sestavine za      biskvit     : 2 jajci + 40 g sladkorja + 40 g moke + 10  P
namažemo testo pol centimetra na debelo. V pečici      biskvit      pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 8  P
stopinjah Celzija približno 8 minut. Pečeni      biskvit      še vroč vzamemo iz pekača in ga na pladnju ohladimo  P
vse skupaj premešamo. Kremo takoj namažemo na      biskvit,      iz katerega smo prej izrezali dvanajst kosov  P
eno tortico potrebujemo tri taka srca. Spodnji      biskvit      v obliki srca namažemo z jagodno kremo, nanj  P
ali poudarijo njegovo barvo, zaradi njih je      biskvit      ali krema lepo rumene barve, na druge lastnosti  P
smetano. Priprava: Najprej pripravimo in spečemo      biskvit.     Stalimo maslo in pustimo, da se ohladi.   P
Za 4 osebe Sestavine:      biskvit:      8 jajc + 3 dag moke + 2,5 dag sladkorja + 2  P
temu primešamo še čokolado v prahu in moko.      Biskvit      damo v okrogel model in pečemo v pečici 45 minut  P
stopinj Celzija. Priprava torte: ohlajen      biskvit      dvakrat prerežemo, da dobimo tri plasti.Eno  P
Borovničev minjon -Sestavine: Temni      biskvit:      18 dag moke + 6 jajc + 18 dag sladkorja + 2  P
uporabimo na primer model ovalne oblike. Na      biskvit      ovalne oblike namažemo kremo in ga pokrijemo  P
Za 8 oseb (kosov) -Sestavine:      Biskvit:      4 jajca + 12 dag sladkorja + 10 dag moke + 1  P
Za 12 kosov -Sestavine: Temni      biskvit:      6 jajc + 18 dag moke + 18 dag sladkorja + 2  P
Počivanje v hladilniku: 2 uri Sestavine: za      biskvit:      3 jajca * 90 g sladkorja * 90 g moke.*Za nadev  P
Zmes damo v tortni model.      Biskvit      pečemo pri 175 stopinjah 15 minut.Jabolka olupimo  P
Odstavimo.      Biskvit      vzamemo iz modela.Papir odstranimo.   P
modela, da lepše in lažje oblikujemo kolač. Na      biskvit      porazdelimo jabolčni nadev.Nato postavimo kolač  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA