nova beseda iz Slovenije

beljake (40)


predelanega recepta za pohorsko omleto: stepemo      beljake      do snega, trdega.Počasi vtepemo sladkor.   D
rumenjake, nato pa še mlačno mleko in moko.      Beljake      stepemo skupaj s soljo in jih previdno vmešamo  D
županstvu mestne občine. Vsako jutro tri jajčne      beljake      Volitve so resna stvar.  D
morajo vsako jutro spiti najmanj tri jajčne      beljake      (Pahor jih šest), liter navadne vode in se   D
Nato jo zmeljemo v mesnem strojčku in dodamo      beljake.     Zmes stresemo v hladno juho in jo med neprestanim  D
vodo in mešamo, da se čokolada povsem stopi.      Beljake      stepemo v trd sneg.Instant kavo zdrobimo v prah  D
čokolado, potem zlijemo vso čokoladno maso v      beljake      in previdno premešamo.S peno napolnimo servirne  D
10 dag sladkorja, 3      beljake,      3 žlice goste slivove marmelade,   P
Smetano stepemo. Tri      beljake      stepemo s sladkorjem, da dobimo trd, a mazav  P
je vroči vaniljevi kremi takoj dodati stepene      beljake.     Gospodinje navadno čakajo, da se malo ohladi  P
sladkor, limonino lupinico, cimet in pehtran.      Beljake      s kristalnim sladkorjem stepemo v trd sneg ter  P
želatine in 3 dag ruma. Priprava : V skledo damo      beljake,      jim primešamo sladkor v prahu, moko in malo  P
dag skute, 20 dag sladkorja, malo ruma, 3 do 4      beljake,      2 šopka pehtrana, drobtine po potrebi, 3 žlice  P
zmeljemo orehe. Za biskvitno testo najprej stepemo      beljake      in počasi dodajamo sladkor, da dobimo trd sneg  P
prelijemo v skledo in postavimo v hladilnik.      Beljake      stepemo v trd sneg, dodamo mu 1/3 sladkorja  P
rumenjake, nato dodamo še stopljeno čokolado.      Beljake      stepemo v trd sneg in med stepanjem dodajamo  P
Odstavite z ognja. Ločite      beljake      od rumenjakov. Beljake stepite v trd sneg in  P
Ločite beljake od rumenjakov.      Beljake      stepite v trd sneg in jih vmešajte v kremo skupaj  P
pomešamo s pecilnim praškom in jih dodamo zmesi.      Beljake      stepemo v sneg, vmešamo sol, sladkor.Sneg primešamo  P
oziroma nemastne sojine izdelke, ribe, jajčne      beljake,      pusto piščančje in puranje meso, kunčje meso  P
Potrebujemo dve skledi, primerni za stepanje. Ločimo      beljake      in rumenjake. Pomembno je, da med beljake ne  P
beljake in rumenjake. Pomembno je, da med      beljake      ne pade niti pikica rumenjaka.V eni stepamo  P
zmes gosta, lepljiva in svetlo rumene barve.      Beljake      nekoliko stepemo, nato pa počasi dodajamo preostali  P
kar precej spremeni testo. Zelo rahle so, če      beljake      stepemo posebej in jih pred peko z občutkom  P
velikih jajc pri sobni temperaturi (rumenjake in      beljake      ločimo), skodelice kristalnega sladkorja,  P
rumenjake. S čistimi metlicami mehko stepemo      beljake.     Postopoma vtepemo kristalni sladkor, da dobimo  P
zavrejo in po natančnem tehtanju dodajo stepene      beljake      (maso z beljaki mešajo ročno, ker je to dokaj  P
odstranite glave. Najprej jih namočite v 3 stolčene      beljake,      nato rumenjake, pomokajte in povaljajte v krušnih  P
limonovega soka in damo kremo v hladilnik.      Beljake      stepemo v trg sneg in rahlo primešamo kremi  P
zmečkamo, primešamo maslo in smetano ter rumenjake.      Beljake      stepemo, na rahlo primešamo krompirjevi masi  P
Pečemo približno 35 do 40 minut. Medtem stepemo      beljake      in nekaj kapelj limoninega soka v čvrst sneg  P
jedilne barve Priprava biskvita: ločimo      beljake      od rumenjakov.Iz beljakov in sladkorja stepemo  P
pomarančnega soka, vaniljin sladkor in olje.      Beljake      ločimo od rumenjakov.Beljake stepemo v čvrst  P
Beljake ločimo od rumenjakov.      Beljake      stepemo v čvrst sneg, rumenjake pa umešamo s  P
tekoče testo, nato previdno primešamo stepene      beljake.     Če nočemo, da bo sladica preveč kalorična, dodamo  P
kapljic ruma. Rumenjake ločimo od beljakov,      beljake      stepemo v trd sneg, mleko (sladkamo ga po okusu  P
Priprava biskvita: Jajca ločimo na rumenjake in      beljake.      8 rumenjakov in 1/3 vsega sladkorja stepemo  P
popražimo v ponvi na nekaj olja. Zmešamo 3      beljake,      1 žlico vode in poper, vlijemo v ponev in pustimo  P
Jajca ubijemo, ločimo rumenjake od beljakov.      Beljake      uporabimo kje drugje.Na kos kruha na krožniku  P
sadja + 6 dag čokolade + 6 dag moke -Priprava:      beljake      in sladkor stepemo v trd sneg.Postopoma umešamo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA