nova beseda iz Slovenije
predelanega recepta za pohorsko omleto: stepemo | beljake | do snega, trdega.Počasi vtepemo sladkor. | D |
rumenjake, nato pa še mlačno mleko in moko. | Beljake | stepemo skupaj s soljo in jih previdno vmešamo | D |
županstvu mestne občine. Vsako jutro tri jajčne | beljake | Volitve so resna stvar. | D |
morajo vsako jutro spiti najmanj tri jajčne | beljake | (Pahor jih šest), liter navadne vode in se | D |
Nato jo zmeljemo v mesnem strojčku in dodamo | beljake. | Zmes stresemo v hladno juho in jo med neprestanim | D |
vodo in mešamo, da se čokolada povsem stopi. | Beljake | stepemo v trd sneg.Instant kavo zdrobimo v prah | D |
čokolado, potem zlijemo vso čokoladno maso v | beljake | in previdno premešamo.S peno napolnimo servirne | D |
10 dag sladkorja, 3 | beljake, | 3 žlice goste slivove marmelade, | P |
Smetano stepemo. Tri | beljake | stepemo s sladkorjem, da dobimo trd, a mazav | P |
je vroči vaniljevi kremi takoj dodati stepene | beljake. | Gospodinje navadno čakajo, da se malo ohladi | P |
sladkor, limonino lupinico, cimet in pehtran. | Beljake | s kristalnim sladkorjem stepemo v trd sneg ter | P |
želatine in 3 dag ruma. Priprava : V skledo damo | beljake, | jim primešamo sladkor v prahu, moko in malo | P |
dag skute, 20 dag sladkorja, malo ruma, 3 do 4 | beljake, | 2 šopka pehtrana, drobtine po potrebi, 3 žlice | P |
zmeljemo orehe. Za biskvitno testo najprej stepemo | beljake | in počasi dodajamo sladkor, da dobimo trd sneg | P |
prelijemo v skledo in postavimo v hladilnik. | Beljake | stepemo v trd sneg, dodamo mu 1/3 sladkorja | P |
rumenjake, nato dodamo še stopljeno čokolado. | Beljake | stepemo v trd sneg in med stepanjem dodajamo | P |
Odstavite z ognja. Ločite | beljake | od rumenjakov. Beljake stepite v trd sneg in | P |
Ločite beljake od rumenjakov. | Beljake | stepite v trd sneg in jih vmešajte v kremo skupaj | P |
pomešamo s pecilnim praškom in jih dodamo zmesi. | Beljake | stepemo v sneg, vmešamo sol, sladkor.Sneg primešamo | P |
oziroma nemastne sojine izdelke, ribe, jajčne | beljake, | pusto piščančje in puranje meso, kunčje meso | P |
Potrebujemo dve skledi, primerni za stepanje. Ločimo | beljake | in rumenjake. Pomembno je, da med beljake ne | P |
beljake in rumenjake. Pomembno je, da med | beljake | ne pade niti pikica rumenjaka.V eni stepamo | P |
zmes gosta, lepljiva in svetlo rumene barve. | Beljake | nekoliko stepemo, nato pa počasi dodajamo preostali | P |
kar precej spremeni testo. Zelo rahle so, če | beljake | stepemo posebej in jih pred peko z občutkom | P |
velikih jajc pri sobni temperaturi (rumenjake in | beljake | ločimo), skodelice kristalnega sladkorja, | P |
rumenjake. S čistimi metlicami mehko stepemo | beljake. | Postopoma vtepemo kristalni sladkor, da dobimo | P |
zavrejo in po natančnem tehtanju dodajo stepene | beljake | (maso z beljaki mešajo ročno, ker je to dokaj | P |
odstranite glave. Najprej jih namočite v 3 stolčene | beljake, | nato rumenjake, pomokajte in povaljajte v krušnih | P |
limonovega soka in damo kremo v hladilnik. | Beljake | stepemo v trg sneg in rahlo primešamo kremi | P |
zmečkamo, primešamo maslo in smetano ter rumenjake. | Beljake | stepemo, na rahlo primešamo krompirjevi masi | P |
Pečemo približno 35 do 40 minut. Medtem stepemo | beljake | in nekaj kapelj limoninega soka v čvrst sneg | P |
jedilne barve Priprava biskvita: ločimo | beljake | od rumenjakov.Iz beljakov in sladkorja stepemo | P |
pomarančnega soka, vaniljin sladkor in olje. | Beljake | ločimo od rumenjakov.Beljake stepemo v čvrst | P |
Beljake ločimo od rumenjakov. | Beljake | stepemo v čvrst sneg, rumenjake pa umešamo s | P |
tekoče testo, nato previdno primešamo stepene | beljake. | Če nočemo, da bo sladica preveč kalorična, dodamo | P |
kapljic ruma. Rumenjake ločimo od beljakov, | beljake | stepemo v trd sneg, mleko (sladkamo ga po okusu | P |
Priprava biskvita: Jajca ločimo na rumenjake in | beljake. | 8 rumenjakov in 1/3 vsega sladkorja stepemo | P |
popražimo v ponvi na nekaj olja. Zmešamo 3 | beljake, | 1 žlico vode in poper, vlijemo v ponev in pustimo | P |
Jajca ubijemo, ločimo rumenjake od beljakov. | Beljake | uporabimo kje drugje.Na kos kruha na krožniku | P |
sadja + 6 dag čokolade + 6 dag moke -Priprava: | beljake | in sladkor stepemo v trd sneg.Postopoma umešamo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |