nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2007, poved v sobesedilu:

S tem, kako si kdo kuha ali packa za domačim štedilnikom, se Ilovarjevi ne ukvarjamo. Zato pa bi od vsake imena vredne oštarije ‐ kar zame ni slabšalnica ‐ pričakovali, da so njen ajvar, majoneza, pesto, salsa ... delo njenih kuharjev in da so v njih sveže sestavine, ne pa, da jih nabavlja že izgotovljene in iz njih z redčenjem pridobiva omake in prelive, kontrolirana ekološka pridelava in miroljubno kmetijstvo gor ali dol. Od oštarije, ki se ponaša z žitnimi izdelki in zelenjavo, pa bi predvsem pričakovali, da streže s svežim sočivjem in da je njen jedilnik ubran sezonsko, o čemer ni v Papali ne duha ne sluha.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA