nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2006, poved v sobesedilu:

Pojavlja se zgolj zmanjšana ješčnost živali, ki je posledica slabšega okusa obolele koruze.

Manj izbirčni pa naj bi bili Američani. Bulava snet se po Čerganovih besedah kot gobova jed pripravlja predvsem v Južni Ameriki. Mehičani ji rečejo cuitlacoche, gliva je užitna, ko je še mlada in bele barve; napotil nas je tudi na množico receptov za njeno pripravo, ki jih je najti na spletu.
Tako naj bi mlade glive »znan ameriški pisec gobarskih priročnikov, David Arora, [zrezal] na rezine in pražil na čebuli, skupaj z zrnjem mlečne koruze«, so zapisali na spletnih straneh Gobarskega društva Lisička Maribor, www.gobe.si.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA