nova beseda
iz Slovenije
Revija Mladina, leto 2005, poved v sobesedilu:
Gastronomsko ekspedicijo po nikoli zaspanem mestu sem nadgradil z letanjem po kioskih, štantih in restavracijah, ki so ponujale hitre specialitete z vsevprek eksotičnimi imeni: burrito, chutney, sushi, somosa, tempura, tikka, falafel, bagel, tandoori, chop suey, pastrami in nenazadnje kebab. Kar se slednjega tiče, so vrli Newyorčani pokazali veliko domišljije, saj so ulično specialiteto oglaševali še kot kebob, kebop in kebap, tako da na koncu nisem bil več prepričan, ali sploh ponujajo isto jed. Dvom je ovrgla šele degustacija in užitek ob bujnem sendviču iz nevzhajanega pita kruha, nabasanem s svežo zelenjavo in tankimi trakci okusnega, rahlo pikantnega mesa, po besedah zajetnega kuharja mešanice ovčetine in govedine.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša
ZRC SAZU |
Iskalnik: NEVA |