nova beseda iz Slovenije

Revija Jana, leto 2007, poved v sobesedilu:

»Tržimo tudi do 80 izdelkov na leto ‐ od sveže zelenjave do končnih izdelkov,« pravi Marjan, ki skupaj z ženo Nevenko skrbi za predelavo in trženje. Najbolj znani so po posebni vrsti jabolk topaz, ki so izredno dobrega okusa, vonja in so odlična za predelavo v sokove, kise, marmelade, suho sadje, jabolčni čips. Poleg tega je pri njih mogoče dobiti šest različnih vrst moke, kosmiče, marmelade brez sladkorja, polnozrnate testenine z različnimi okusi, koruzni, ajdov in pirin kruh z različnimi dodatki, sadne sokove, bučno olje, za katerega so dobili zlato medaljo, šest različnih paradižnikovih omak, zeliščne likerje, zeliščno sol, zeliščni čaj, sojino mleko in še bi lahko naštevali.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA