nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Skratka, stvar ni preprosta, potrošniki lahko le upamo, da nam proizvajalci živil ne zamolčijo preveč ali celo podtaknejo kakega neoznačenega aditiva. Kar poglejte na svoj jogurt z 0,0001 maščobe, v katerega dodajo proizvajalci po navadi enega od škrobov (E1400, E1401, E1402, E1403...), ki ima funkcijo gostila, pa o tem pogosto ni prav nič na etiketi!



V splošnem je torej koristno vsaj malo spremljati, kaj se dogaja na področju dovoljenih in nedovoljenih E, in včasih preleteti tudi spletno stran Inštituta za varovanje zdravja, kjer najdete vrsto koristnih informacij in nadaljnjih povezav tako o tistih dobrih kot slabih dodatkih.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA