nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Izbor jedi iz Strategije gastronomije Slovenije je pokazal številne možnosti za kombiniranje. Zato seveda ne morem sprejeti odgovorov na nedavno kritiko kosila ob obisku predsednika ZDA v Sloveniji, češ da Strategija gastronomije Slovenije pri pogostitvah ob takšnih dogodkih »priporoča uporabo katere od temeljnih sestavin slovenske kulinarike, ki so: ribe, klobase, repa, grozdje, jabolka in pleten kruh«. Ob teh besedah lahko ugotovim le to, da navedbe ne temeljijo niti na približnem poznavanju strategije in bilo bi dobro, da bi nosilci takih razmišljanj prebrali vsaj kakšen intervju z največjimi svetovnimi kuharskimi mojstri, kot so Gordon Ramsay, Peter Kelly, Miguel Sanchez Romera, Alain Ducasse, Fer-ran Adria in še kdo, in tako spoznali, s kakšnim spoštovanjem in upoštevanjem uporabljajo lokalna in regionalna bogastva za vrhunske kulinarične nadgraditve ter inovacije.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA