nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





V Trussardiju chefa Andree Bertona, ki je eden izmed učencev slavnega chefa Gaultiera Marchesija, po novem najglasnejšega kritika ocenjevanja, je smetana specialistov gastronomije med novinarji ploskala gostitelju in sedmerici preostalih slavljencev z novima dvema zvezdicama, peterici lastnikov in chefov restavracij s tremi zvezdicami (Le Calandre, Al Soriso, Dal pescatore, Enoteca Pinchiorri in rimska Pergola Nemca Heinza Becka), a kljub slovesnemu trenutku ni zamudila priložnosti za plaz kritik na račun zapostavljenosti nove in tradicionalne italijanske kuhinje v primerjavi s svetom.



Čeprav ga ni bilo na dogajanju, je bil odsotni princ chefov, utemeljitelj nove tamkajšnje kuhinje in prvi med Italijani, ki mu je Michelin leta 1985 prisodil tri zvezdice (Gaultiero Marchesi v Milanu, ki ga je Stari, kot mu pravijo, leta 1993 preselil v Erbusco, v hribovje med Bergamom in Brescio) glavna tema pogovorov.




Njegova super restavracija Erbusco v hotelu Albereta v Franciacorti je ostala brez obeh zvezdic (prvo je dobil leta 1977, leta 1985 je imel že vse tri, leta 1997 pa je eno izgubil) in je v novem vodniku omenjena le s poštnim in elektronskim naslovom ter telefonsko številko.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA