nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





V Mibuju, ki je v resnici sam muzej japonske kulinarike, strežejo hrano v muzejskih eksponatih, sake pa srkajo iz 150 let starih srebrnih posod. Pred vstopom vanj se morajo gostje seveda sezuti, pojesti je treba vse, kar vam prinesejo na mizo, njihov uradni meni pa stane 800 evrov. Med obiskom v miniaturnem svetišču gastronomije, ki je 15 dni na mesec zaprto, njenim članom pa na začetku leta pošljejo datume z natančno navedenimi dnevi, urami in številkami sedeža, ko lahko pridejo na kosilo ali večerjo, sta se Gašparin in Roševa spoznala in spoprijateljila z lastnikom in chefom, ki se je za prihodnje poletje že napovedal v Sloveniji.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA