nova beseda iz Slovenije

Polet - priloga Dela, leto 2007, poved v sobesedilu:





Na tradicionalnem javnem kulinaričnem tekmovanju za naziv delov kuhar leta smo minuli ponedeljek zvečer tri debele ure pluli po morju gastronomskih užitkov, pri čemer je bila naša barka krožnik, naša jadra pa so bila stkana iz prosojnih vonjav jedi, ki jim na prvi pogled ne bi znal dati jasnega imena, in vinskih cvetic v svetlih, rubinastih in zlatih barvah.



Naši krmarji so bili Gorenjka Vesna Čarman (Pri Danilu), Kraševec Peter Patajac (Ruj) in Štajerec Matjaž Visočnik (Pec), vsi že lastniki različnih uglednih priznanj.
Lepo poprek čez Slovenijo so se predstavljali tudi okusi, kajti žirija ali bolje Kulinarična akademija Dela si je za tokratno tekmovanje zaželela videti, kako vrhunski kuharji obvladajo na domači njivi zrasle recepte, a dodelane s postulati zahtevne sodobne kuhinje.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA