nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





jedi sodobna, mediteranska kuhinja, ki se uči tako v Franciji kot Italiji, ogleduje pa se tudi po Sloveniji. Mediteranski paradižnik z opečeno hobotnico, česnova juha s kraljevimi kozicami, tagliatelini z repki škampov in šparglji, jagenjčkova poširane piščančje prsi v aromatizirani sojini omaki, svinjska ribica v lastnem soku s pečenim pirejem, sufle z avokadom in dunajsko kremo, rižev sladoled z eksotičnim podlivom.



vina 108 etiket v kleti, obetavna vinska karta, somelje Marko Jenšterle, tudi drugi natakarji znajo svetovati vina k jedem; mehurčki na kozarec: Bjana, Moët, Taitinger.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA