nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Njihova rdeča nit je bila ‐ polenta. Rezultat: sladoled iz nanoškega sira s hrustljavo polento, sušenim pršutom in esenco vonja po pečeni polenti (Pri Lojzetu), ročno pripravljeni koruzni rezanci v zelenjavni omaki z zajcem (La Subida), tradicionalna planšarsko zabeljena polenta s planinsko skuto in ocvirki (Hiša Franko), mehko kuhana polenta z oljčno peno, beluši in prekajeno skuto (JB), sušena bela polenta z muškatno hobotnico in paradižnikovo peno (Pikol) in na koncu ‐ zvest svoji trmi in izvirnosti ‐ Svetozar Raspopovič - Pope iz gostilne AS s pečenimi sardelicami in pečeno hrustljavo polento. Na fotografiji: Svetozar Raspopovič - Pope (gostilna AS), Ema Bratovž (restavracija JB), Joško Sirk (La Subida), Boris in Maruška Gašparin iz restavracije Pikol, Tomaž Kavčič (Pri Lojzetu), Janez Bratovž (JB) in Ana Roš ter Valter Kramar (Hiša Franko) s podmladkom.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA