nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Lahko ji verjamemo, saj kdor je na začetku kraške kuhinje na predstavitvi v vinoteki na gradu Štanjel (na posnetku) okusil (še toplo!) potico s kraškim šetrajem, je bil navdušen. Sicer pa je ponudba kraške kulinarike zelo zanimiva: na primer teranova torta v gostilni Na placu v Kazljah, jota iz siljene repe v Štorjah pri Skokovih, kruh z dodatkom lupin smrdljivke (trte izabele oziroma fragole, kot ji rečejo v Istri) na gradu Štanjel, kjer vam poleg tega za glavno jed ponudijo pršut in svinjski file z omako iz rožmarina in pomaranč, jurčke v kozici (posodici) in ajdovo polento, po sladici pa še kozji sir v žepkovem medu.



Dušan Grča



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA