nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Mateja in Robert Trobec, ki suvereno pišeta izbrano enogastronomsko zgodbo, sta postavila trdne temelje za nekaj, kar je v naši državi velika redkost ‐ tipično slovensko kulinariko, ki temelji na bogatem izročilu, predvsem pa na tipičnih sestavinah, ki s svojo kompleksnostjo omogočajo izvirne nadgradnje.



Ker ima Pok eno najbolj založenih vinskih kleti, nas je v visokih kozarcih pozdravila sadna, osvežujoča in lahkotna i talijanska penina iz pokrajine Soave, Villa Rinaldi 2005 (3,50 evra za kozarec).




Ko nam je Robert Trobec na mize postavil prve krožnike, nam je skozi možgane vsem šinila ista misel ‐ mesni carpaccio.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA