nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Matjaž Erzar, dolgoletni kuhar na Brdu in avtor knjige o divjačinskih receptih, je z Lidijo Bečaj, ki mu pomaga v kuhinji, pripravil za domače in tuje novinarje meni, ki so ga začeli s fazanovo pašteto, nadaljevali pa z medvedovo salamo, sušeno v bukovem pepelu, in jurčki z dodatkom mladega kozjega sira. Kot presenečenje je bil ričet v »patent« kozarcih. Sledila je čemaževa juha s suhimi češpljami, ozimčeva (leto star divji prašič) pečenka s krompirjem in zelenjavo, pečeno v krušni peči z omako iz črnih trobent, ledenka z orehi in avokadom, vroče jagode z rdečim poprom in za konec čokoladna torto z domačo figovo kremo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA