nova beseda iz Slovenije

Mag - revija - ČGP Delo, leto 2007, poved v sobesedilu:

Medklic: entrées, tople predjedi, so tako obilne, da po hladnih hors d’uvre (meni so najbolj prijali morski polži v omaki) komaj zmoreš glavno jed. Sploh pa pri toplo-hladnih predjedeh, kjer je na solati pogosto popečen krompirček, ki ni olupljen ter je velikokrat obdan s hrustljavo slanino pa s popečenimi kruhovimi kockicami, ne skoparijo z dragoceno delikateso, foie gras (draga jetra pitanih gosi, k čimer se poda sladek sauternes). Za glavno jed pečena raca, ki je dobesedno kuhana v lastni maščobi tako, da meso kar odpada od kosti, je seveda že zaradi izjemne harmonije z rdečim vinom »obvezna vaja«.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA