nova beseda iz Slovenije

Delo in Dom - Priloga Dela, leto 2007, poved v sobesedilu:





Na kakovost oljčnega olja vplivajo številni dejavniki, kot so podnebje, tla, lega in varstvo pred boleznimi in škodljivci, recimo oljčno muho. »Zelo pomembna sta tudi čas in način obiranja, plodove pa je treba primerno shraniti že v nasadu in jih čimprej, še najbolje isti dan, odpeljati v oljarno,« pove Angelo Hlaj, član skupine degustatorjev za senzorično ocenjevanje oljčnih olj in dolgoletni oljkar, ki v svojem oljčniku prideluje oljke na integriran način. »Uporabiti pa smemo le kakovostne plodove in ne mešati zdravih in nezdravih, prav tako jih ne smemo pobirati s tal, saj s tem ne bomo ničesar pridobili, kvečjemu izgubili,« pravi Hlaj, ki prisega na sonaravno kmetijstvo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA