nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 1999, poved v sobesedilu:
Postrv na bučnem olju
Nagrajence in povabljence je na včerajšnji podelitvi priznanj v »svoji« kuhinji v Maximu gostil sam mojster Adamlje: razvajene brbončice zbranih slano- in sladokuscev je »crkljal« s kulinarično umetnino, ki je prikazovala domače jedi iz različnih slovenskih pokrajin; kraški pršut s šparglji je zastopal primorsko kuho, divjačinska kremna juha z lisičkami gorenjsko, nadevan postrvji file, ocvrt v bučnem olju in obdan s pivsko repo, prekmursko, šivanka »malo drugače« z ajdovim žličnikom in solato pa dolenjsko. Kruhovo rezino s hruško in višnjevim oblivom je namenil vsem tistim, ki se radi nostalgično ozirajo v preteklost, v čas, ko so babice, none, stare mame in ome sladkosnedim otrokom redno pripravljale to preprosto slaščico.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani