nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:

/Skuhaj surovo! z one strani meje in v lanthierijevem dvorcu Zemono se je takrat bleščalo od Michelinovih zvezdic. Zgolj nekaj imen: brat Ferrana Adrie Albert Adrià (zdaj Inopia, Barcelona, prej elbullijeve tri zvezdice), Pascal Barbot (L'Astrance, Pariz, tri zvezdice), Claude Bosi (Hibiscus, London, dve zvezdici), Massimo Bottura (Osteria Francescana, Modena, dve zvezdici), Dave Chang (Momofuku, New York, dve zvezdici), Daniel Patterson (Coï, San Francisco, dve zvezdici), Davide Scabin (Combal.Zero, Rivoli, dve zvezdici).

Redzepi je delček svoje kuharske filozofije tistega hladnega in vetrovnega večera razložil takole: če naj se držim gesla delavnice Zima je bila huda, se moram vprašati, kaj so počeli leta 1941, ko je bila med okupacijo najostrejša zima, kar jo pomnijo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA