nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:

Zadnja med takimi sta bila lansko leto Marc Veyrat (Auberge de l'Eridan, tri zvezdice) in Olivier Roellinger (Maisons de Bricourt, prav tako tri zvezdice), še prej Alain Senderens in Antoine Westermann, a še zmeraj je zavrnitev boljša od popolne predaje, ki jo je leta 2003 s samovzetjem opravil Bernard Loiseau iz Côte d'Or.

V letošnjem rdečem vodiču po evropskih mestih skupaj jih je štiriinštirideset je ocenjenih nekaj več kot tisoč sedemsto restavracij v vseh cenovnih kategorijah, z zvezdicami so jih nagradili tristo enainštirideset, od teh so jih petinpetdesetim prisodili po dve, vsega petnajstim tri zvezdice, od teh petnajstih kulinaričnih svetišč pa jih je kar deset v Parizu, dve v Londonu (Alain Ducasse at the Dorchester in Gordon Ramsay) in po eno v Lyonu (Paul Bocuse), Rimu (Heinz Beck, La Pergola) in Firencah (Annie Féolde, Enoteca Pinchiorri).
Vodič postavlja na kulinarični zemljevid sveta tudi restavracije iz držav, za katere posebnih vodičev ne tiskajo, in tako sledi dogajanju v vrhunskih evropskih kuhinjah.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA