nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:



Ne po naključju sta v posebna razdelka zato uvrstila tudi nekaj malega kulinaričnega razgledovanja po svojih izvirih in ponudila v preizkušanje »nonin šavor in druge primorske zgodbe« s sardelami in ombolom in »Prekmurje« s prekmurskimi brusketami in eno od različic gibanice. Tudi se zdi povsem sprejemljivo, da so si svoj prostor pod soncem in na krožniku ob teksaških mariniranih rebrcih in florentinskem rostbifu s kostjo našle na primer ocvrte mürske ribe, ob bližnjevzhodnem oziroma severnoafriškem tabouléju pa trnovska solata s popečenim kozjim sirom in zloženka iz dekanskih fig, pršuta in mladega sira.

Po stampedu receptov z vplivi od vsepovsod se je ob koncu prelistavanja knjige povsem mogoče strinjati z avtorjema, ki trdita, da je slovenska hrana pač tista, ki se kuha v Sloveniji.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA