nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:



Poleg obsežne raziskovalne in strokovne zapuščine, objavljene v skupno več kot 300 člankih in prispevkih, poleg preko 130 formalnih mentorstev pri diplomah, specializacijah, magisterijih in doktoratih, poleg več kot 30 letnega poučevanja na obeh slovenskih univerzah nas je prof. dr. Pokorn učil predvsem s svojo ljubeznijo do strokovno utemeljene zdrave in hkrati okusne hrane. V desetinah kuharskih knjig in priročnikov je znal na poljuden in razumljiv način združiti strokovno ozadje z vrhunskim okusom, oboje pa postaviti v široko sprejemljivo narodno, kulturno in družbeno sozvočje sodobnega človeka. Zdravo in okusno hrano je znal v svojih knjigah povezati s športom, tudi vrhunskim, z raznimi življenjskimi slogi, z lepoto in umetnostjo in v zadnjim obdobju s temo večnega človeškega hrepenenja - dolgim življenjem.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA