nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2008, poved v sobesedilu:

Na žalost, tudi v tej knjigi ni Slovenije, tako kot je prav tako ni v eni od velikih prejšnjih knjig o evropski kulinariki, ki je bila natisnjena v več evropskih jezikih: v štiri kilograme težki Culinaria Europa (Könenmann, Köln), knjigi, ki je bila prvič objavljena leta 1999, v kateri pa so preskočili še veliko večje območje naše celine - območje nekdanje Jugoslavije.

Was ist Evropa predstavlja Madžarsko, Grčijo, Belgijo, Dalmacijo, Finsko, Švico, Nemčijo, Norveško, Portugalsko, Irsko, Švedsko, Francijo, Avstrijo, Nizozemsko, Italijo, Anglijo, Dansko, Poljsko in Španijo.
Za vsako od teh držav je Roberto Schell ob številnih fotografijah Willija Meistra pripravil jedilnik iz štirih, petih ali šestih jedi, napisal njihove recepte in podrobno opisal način priprave, k jedem pa dodal še tipična vina ali druge pijače določenega območja.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA