nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2006, poved v sobesedilu:

Po tej bi na mednarodnih tekmovanjih lahko prepoznali Illyjeve pokuševalce, saj so v tržaški pražarni razvili posebno žličko, strokovno imenovano goûte-café, ki s svojo optimalno oblikovanostjo poskrbi, da je kapljica kave (tudi količina je idealna - od 5 do 15 mililitrov) ravno prav oddaljena od roke in da tekočina ohrani primerno temperaturo, ki je za pokušanje kave od 50 do 60 stopinj. A ker so pri tem ključnega pomena človek in njegova čutila, je samoumevno, da obstajajo skrajne meje obremenitve brbončic - da ne govorimo o količini kofeina, ki ga je organizem še sposoben presnoviti (a tu je treba opomniti, da pokuševalci glavnino vzorcev po končanem delu izpljunejo). Fabiana Pozlar izstopa tudi tu, saj je po besedah Morena Fainija sposobna nagniti sto skodelic kave zapored.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA