nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2006, poved v sobesedilu:

A prav to počnejo pokuševalci kave, eni najbližjih so v znani tržaški pražarni. Espresso je treba pazljivo zajemati s posebno žličko, pustiti, da rjava, nesladkana tekočina oblije vse brbončice, nato pa jo, tako kot počno pri profesionalnem pokušanju vina, neusmiljeno izpljuniti v za to pripravljeni pljuvalnik, ki je od starih obdržal le ime, saj je, podobno kot večina drugih predmetov v veliki dvorani, kjer poteka pokušanje, skrbno oblikovan. Kavo pokuša 20 ljudi, zaposlenih na drugih delovnih mestih v podjetju, ki so se za pokuševalca (italijansko degustatore ali kar sommelier del caffè) usposobili med dveletnim izobraževanjem, je povedal Moreno Faini, vodja t. i.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA