nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2004, poved v sobesedilu:

Njihove metode so bile preproste, a zanesljive, uporabljali so preprosto, dobro hrano, pravi. »Kdo bo v vsej tej gastronomski ponudbi še kdaj okusil kaj podobnega, kot so bili njihova govedina od živali, pitane z zrnjem, kuhan puran z dušeno zeleno in omako iz ostrig, pa pečeni piščanci, ocvrta koruza, v pari kuhan krompir, rižev ponvičnik, jagodna torta ali vanilijev sladoled.« V nadaljevanju opiše jedilni list velike večerne zabave, ki obsega že omenjeno v bogatejši različici in na koncu zapiše: »Oh, sladokusec tistih davno minulih dni, ko je bila smetana smetana in maslo maslo in kava kava in meso vsak dan sveže, divjačina pa je visela samo pravšnje število ur, bi se naslonil nazaj na svoj stol in zamrmral, sklonjen nad skodelico moke, s kozarcem pristnega chartretuse v roki: 'Usoda mi nič ne more?'«



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA