nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2004, poved v sobesedilu:

Četrto uradno ocenjevanje kakovosti kruhov, ki so ga pripravili v sekciji za pekarstvo združenja živilske industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije, je znova potrdilo, da so kruhi slovenskih pekov večinoma zelo dobri. Med 47 vzorci kruha iz 17 pekarn (večina članic sekcije za pekarstvo, čeprav so bili na ocenjevanje povabljeni tudi člani Obrtne zbornice Slovenije) jih je bilo kar 37 ocenjenih z odlično.

Predsednik ocenjevalne komisije dr. Andrej Plestenjak je na včerajšnjem sestanku tehnologov, odgovornih za kakovost izdelkov v pekarnah, ki so poslale svoj kruh na tokratno ocenjevanje, ob predstavitvi rezultatov poudaril, da ni nič presenetljivega, če so podelili toliko zlatih priznanj, saj gre za prerez slovenske proizvodnje kruhov in vzorci, ki prispejo na ocenjevanje, so najboljše, kar imajo ponuditi pekarne.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA