nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2003, poved v sobesedilu:

»Naše cene so zdaj še vedno za od 10 do 15 odstotkov višje kot na Nizozemskem, Danskem, v Avstriji in na Madžarskem. Trenutna cena za mesno enoto je od 5,4 do 5,5 tolarja, kar v povprečju pomeni 308 ali 310 tolarjev na kilogram tople polovice; primerljivo z EU pomeni ta preračun v evre po včerajšnjem srednjem tečaju 130,5 evra.«

Jež pravi, da zdaj, ko se je cena domačih prašičev ustavila na določeni ravni, ni realno pričakovati, da jih bodo plačevali dražje, saj »smo vpeti v enotni sistem EU in si preprosto ne moremo privoščiti, da bi plačali za domače prašiče več«.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA