nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2002, poved v sobesedilu:

V njegovi luči je celo kuharski zvezdnik Jamie Oliver videti kot deček s kora, trdijo škotski poznavalci. Začel je s pomivanjem posode v beznici v Provincetownu, izkusil delo v znamenitem Rainbow Roomu v Rockefellerjevem centru v New Yorku, prodajal droge v East Villageu, kuhal v Tokiu in Parizu, devet mesecev iskal po najbolj eksotičnih predelih sveta popolno jed, pri tem ves čas pogrešal hot dog in se spet vrnil v New York.

Torej, Anthony Bourdain trdi, da profesionalni kuharji začnejo pripravo omake s praženjem (sauté) na mešanici masla in olja, ker maslo da čudovito rjavo, karamelizirano barvo, in tako rekoč vsako z njim tudi zaključijo (profesionalci rečejo temu monter au beurre).



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA