nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2001, poved v sobesedilu:

Slovenska vina se bodo v kratkem znašla na vinski karti La Truffe noire, nadvse cenjene bruseljske restavracije, ki se ponaša z zvezdico Michelinovega vodiča, specializirana pa je za jedila s tartufi. Lastnik Luigi Ciriciello, ki je največji belgijski uvoznik tartufov, saj jih je lani v Italiji kupil nič manj kot 400 kg, se je s kulinarično-enološkega obiska v Sloveniji - ob sodelovanju ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ga je organiziralo slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) iz Bruslja - vrnil tako navdušen nad našimi vini, ki jih postavlja ob bok italijanskim in francoskim, da se je odločil izbrano kapljico ponuditi obiskovalcem svoje restavracije. Kot je povedal direktor SBRA dr. Boris Cizelj, je v širšem izboru kuharskega mojstra Ciriciella okoli pol ducata slovenskih vin.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA