nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2001, poved v sobesedilu:



Pri ocenjevanju 20. marca je strokovna komisija vzela pod drobnogled pet najpomembnejših lastnosti kruha: obliko, kakovost, barvo in lastnosti skorje, poroznost sredice, prožnost sredice ter vonj in okus. Po tri zlate medalje za vrhunsko kakovost sta dobili Pekarna Vrhnika in Pekarna Grosuplje, dve Kruh-Pecivo iz Maribora ter po eno Žito Ljubljana (za domačo butično belo štruco so edini dobili največ točk), Kruh Koper, Ptujske pekarne, Mlinopek iz Murske Sobote in Pekarna Mlinotest Ajdovščina. Sicer pa, kot je dejal Plestenjak, so bili tudi vsi drugi vzorci kruha (razen enega) zelo dobri, »manjkala jim je le kakšna malenkost za vrhunskost«.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA