nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2000, poved v sobesedilu:

A ker ponekod, predvsem na Štajerskem, tovrstnega kadra primanjkuje, nemalokrat vzamejo stvari v roke kar kuharice ali kuharji. Toda ti so pogosto manj vešči pravilnega načrtovanja prehrane; z zdravstvenega vidika, ekonomskega (kot sta zaskrbljeni vodji prehrane iz neke ljubljanske in novogoriške kuhinje, prevladuje slednji vse prepogosto), psihološkega, socialnega, vzgojnega, gastronomsko-kulinaričnega in še kakšnega. Napotiti starše otroka, ki ima sladkorno bolezen, h kuharju, je nemara neplodno dejanje, prav tako ne gre od nestrokovnjaka, ki se ne bi izobraževal vsaj ob delu, pričakovati, da bo pripravljal tematska predavanja in naravoslovne dneve na temo mleko in mlečni izdelki, kruh, sadje in zelenjava ... oziroma da bo o pomenu zdravega prehranjevanja na roditeljskih sestankih spregovoril pred starši in podobno.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA